Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóÚJRANYITÁS - Auschwitz


Frissítve: 2020 június 26

A koronavírus járvány lecsengésével sok-sok intézmény kapta meg a lehetőséget, hogy újra üzemeljen. Ilyen Auschwitz Múzeum is, amely 2020 március 12-én zárt be a járványügyi korlátozások miatt. 2020 július 1-től azonban újra megtekinthetővé válik egyéni látogatók és csoportok számára is. Természetesen egyelőre korlátozásokkal, amelyekről ebben a cikkben olvashattok.


Mindenkire vonatkozó hírek, hogy a haláltáborok látogatása egyelőre korlátozások és szabályozások mellett lesz lehetséges csak. Amire mindenkinek készülnie kell:

 • A múzeumba való belépéskor szúrópróba szerű testhőmérséklet ellenőrzés lehetséges. A látogatás teljes időtartama alatt kötelező lesz az orrot és a szájat takaró maszk viselése. A turisztikai útvonalon, több ponton is kézfertőtlenítési lehetőség lesz, valamint a beléptetésnél fertőtlenítő kapun kell áthaladni.
 • Csökkentik a múzeum napi maximális látogatóinak számát. Azaz kevesebb csoportot és kevesebb egyéni látogatót engednek be a fertőzésveszély minimalizálása érdekében.
 • A múzeum forgalmát egyirányúsítják, a látogatás egyéni és csoportos látogatóknak is csak idegenvezetéssel lesz lehetséges. A kijelölt útvonalon visszafelé haladni, vagy az útvonalról letérni szigorúan TILOS!
 • A látogatás során a kiállítás részeit képező vitrineket időszakosan eltávolíják, hogy azok összefogdosása ne hordozzon fertőzési kockázatot. Mivel az épületeken belül is egyirányúsítják és lineárissá teszik az útvonalat, ezért bizonyos részek kimaradhatnak az eredeti látogatási formához képest. Ilyen például a 11-es, az ún. Halálbarakk pincéje. A kimaradó részeket igyekeznek fényképes illusztrációkkal bemutatni.
 • Az elérhető idegenvezetések időtartama kb 3,5 óra lesz. Hagyományosan hosszabb (4-6-8 órás) vezetések is vannak, ezekre most átmenetileg nem lehet foglalni.
 • A múzeum 2020 július 1 és szeptember 30 között 9:00-től 16:00-ig tart nyitva. 16:00 az utolsó belépés időpontja, így a valós zárás 19:30, eddig lehetnek bent a látogatók csoportjai.
 • Mindezen intézkedések várhatóan július 1 és szeptember 30 között élnek. Éppen ezért foglalni is csak erre az időszakra lehet per pillanat. Hogy október 1-től miképp üzemel a múzeum tovább, azt még egyelőre a hely vezetése sem tudja. Amint erről döntés születik (ami nem várható augusztus elejénél hamarabb), a múzeum közzé teszi majd azt, mi is frissítjük a cikket.

​___________________

Egyéni látogatóknak:

 • Időszakosan csökkentik az ingyenes idegenvezető nélküli látogatás lehetőségenek mennyiségét. Egyéni látogatók csak a múzeum által szervezett különböző nyelvű (magyar nincs), napi szinten induló, vezetett csoportokba foglalhatnak helyet 9-16:00 között. A foglalást előzetesen érdemes megtenni, mert ha a neten a helyek betelnek, akkor helyben már nem lehet regisztrálni.
 • Az ilyen csoportok hagyományosan legfeljebb 30 fősek lehetnek, de a július 1 és szeptember 30 közötti időszakban 15 főben maximalizálják a létszámot. Ez még fontosabbá teszi, hogy regisztráljatok és vegyetek jegyet előre!
 • Idegenvezetés nélküli ingyenes belépés csak 16:00 és 17:45 között lehetséges minden 15 percre összesen 25 jegy van csak. Így aztán itt is kiemelten fontos, hogy előre regisztráljatok, mert helyben csak akkor tudtok, ha nem kel el minden jegy online...
 • KIEMELTEN FONTOS, hogy Birkenaut is csak regisztrációval lehet július 1 és szeptember 30 között látogatni. Aki vezetett túrára jelentkezik be, annak a jegye automatikusan tartalmazza oda is a regisztrációt, és a vezetés magában foglalja Birkenau megtekintését is. Egyénileg, vezető nélkül csak 16:00 után lehet bemenni ide, és csak ingyenes, idegenvezető nélküli látogatásra szóló jeggyel! (Lásd egy ponttal feljebb!)
 • Az előzetes jegyfoglalás, fizetés tudnivalóit magyar nyelven leírva ezen a linken, az idegenvezető nélküli ingyenes látogatás kapcsán az 1)-es, az összegyűlős, vezetett csoportok esetében a 2)-es pont alatt lelitek.
 • A csoportok számára az idegenvezető hallhatósága érdekében a múzeum fülhallgatókkal ellátott kihangosító készülékeket biztosít. Ha valaki saját biztonsága céljából szeretné, akkor használhat saját fülhallgatót. Ennek csatlakozásához a kihangosító készülékbe a fülesnek mini jack dugóval kell rendelkeznie.

___________________

Csoportoknak:

 • Az előre foglaló csoportok létszáma továbbra is maximum 30 fő lehet. Nagyobb csoportokat bontanak minimum kétfelé. Ez a látogatástípus elérhető magyar nyelven is, bár csak korlátozott számban, hiszen továbbra is kevés a helyi idegenvezető anyanyelvünkön. Az ilyen típusú csoportos látogatás tudnivalóit ezen a linken lelitek. Érdemes (a lehetőségekhez mérten) mielőbb foglalni!
 • A csoportok számára az idegenvezető hallgatósága érdekében a múzeum fülhallgatókkal ellátott kihangosító készülékeket biztosít. Ha valaki saját biztonsága céljából szeretné, akkor használhat saját fülhallgatót. Ennek csatlakozásához a kihangosító készülékbe a fülesnek mini jack dugóval kell rendelkeznie.
« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Ajánlás jó szívvel
MAttila
18:42 Va, 19 Júl 2020
Kedves Marci! Köszönöm a sok segítséget, a krakkói utazásunk kapcsán. Nagyon hasznosak...
Re: kérdés
~CsMarton
08:57 Csü, 12 Márc 2020
Igen. Ne legyenek koronavírusosak! Minden más a cikkben, illetve logikusan ne utazzon senki...
kérdés
~Csókási Zsuzsa
08:54 Csü, 12 Márc 2020
Sziasztok, két kolleganő Krakkóba utazott meetingre, szombaton jönnek haza. Van e...
Re: érdeklődés
~CsMarton
11:30 Pé, 14 Feb 2020
Kedves Anikó! Ha egyéni látogatásra mennétek, akkor Programok menüpont, azon belül...
érdeklődés
~Anikó
11:26 Pé, 14 Feb 2020
Szia! 2020. 04. 11.-én szeretnénk menni 7fő múzeum látogatásra. Hol tudunk jegyet foglalni....
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 19031299 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.