Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóHúsvéti kisokos


Hamarosan húsvét, ami igen komoly egyházi- és családi ünnep is Lengyelországban. Ha ebben az időszakban utaztok számítsatok több turistára, és persze arra, hogy pár múzeumot, látnivalót nem fogtok nyitva találni. A legfontosabb tudnivalók Krakkóra vonatkozóan a tovább gomb után!


Húsvétkor a legtöbb bolt és múzeum is zárva tart mind húsvétvasárnap, mind pedig húsvéthétfőn, valamint nagyszombaton sokan korán zárnak. A 2018-ban bevezetett új zárva tartási törvény miatt a legkisebb boltok, ahol a tulaj szolgál ki, nyitva lehetnek vasárnap és ünnepeken is. Húsvétvasárnap ilyenből elég kevés lesz, de akad majd, míg húsvéthétfőn a kisebb boltok nagyja már várhatóan üzemelni fog.
Mindez nem vonatkozik a piacokra - mármint a vasárnapi és ünnepnapi zárva tartás kötelezettsége.

Magyarországgal ellentétben nagypéntek itt nem ünnepnap, a boltok zavartalanul üzemelnek - de tömeg várható bennük...

Lássuk hogyan üzemelnek Krakkó leglátogatottabb múzeumai:

A Wawelben a Katedrális nagycsütörtöktől húsvét vasárnapig nem látogatható turisták számára. A Wawel állandó kiállításai nagyszombaton, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn is zárva tartanak.
Collegium Maius normál nyitvatartás szerint üzemel nagycsütörtökön és nagypénteken, míg nagyszombaton korábban - 13:00, ami az utolsó bemenetel időpontja - zárnak. Az épület húsvétvasárnap és húsvéthétfőn nem látogatható.

Nézzük mi a helyzet a környék kiemelt turistalátványosságaival kapcsolatban:

  • Auschwitz: Húsvétvasárnap (március 31) zárva tart, minden más napon teljes nyitvatartással várnak minden a látogatót.
  • Wieliczka sóbánya: Húsvétvasárnap (március 31) zárva tart, de nagyszombaton (március 30) és húsvéthétfőn (április 1) teljes nyitvatartással várja a látogatókat.
  • Dunajeci tutajosokA tutajosok hagyományosan nem üzemelnek húsvétvasárnap (március 31), de mivel nem is nyitnak április 1 előtt, ezért idén a korai húsvét miatt így is, úgy is zárva lennének ezek a napon. Húsvéthétfőn (április 1) már működnek. Sőt, idén ez lesz a szezonnyitó napjuk.

Krakkóban sok étterem várhatóan a teljes ünnep alatt is üzemel majd, főleg az Óváros, és Kazimierz környékén, bár mindenki maga dönti el, hogy mikor tart nyitva - így lesznek olyanok is, akik az ünnep egy-egy napjára, vagy épp húsvétvasárnap délelőttjére nem nyitnak ki. Sok helyen a hagyományos ételremekek mellett húsvétvasárnap ünnepi reggelivel is várják a turistákat.

E mellett teljes Lengyelország területén a városnézéseket tervezőknek érdemes arra készülni, hogy a templomokban nagycsütörtöktől (március 28) megnő a szertartások száma, így sokuk csak hívőknek, szakrális cselekmények látogatása céljából lesz látogatható, turistáknak nem, vagy csak korlátozottan.

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: belépés
~CsMarton
10:11 Pé, 12 Ápr 2024
Sajna már nem. Egészen tavaly tavaszig így lett volna, de az új szabályok szerint csak...
belépés
~Valkesz
08:37 Pé, 12 Ápr 2024
Sziasztok. Foglalt jegyünk van egyéni látogatással a benti táborba 16.30-ra. Auschwitz...
Re: Auschwitz
~CsMarton
12:53 Ke, 26 Márc 2024
Kedves Roland! Kérjük emailt írj ez ügyben. Köszönjük.
Re: Auschwitz
~Roland
12:27 Ke, 26 Márc 2024
Tisztelt Marci! Kérem a segitségeteket,100 fős látogatást szervezünk és elakadtunk a...
Auschwitz-i látogatás - szállás
~Böbe és csapata
13:36 Hé, 25 Márc 2024
Nagyon szuper volt minden!!!! - az idegenvezetés, étel, szállás, minden!/ Köszönjük!!!!
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 60260646 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.