Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóNovemberi munkaszüneti napok


Akárcsak Magyarországon, itt Lengyelországban is munkaszüneti nap november 1. Érdemes tudni, hogy 10 nappal később, november 11-én a Függetlenség Napját ünnepli a lengyel nép, így az is munkaszüneti nap lesz. Sőt, 2018-ben november 12 is! Praktikus tudnivalók a tovább gombra kattintva!


November 1-én a boltok nagy része (kivéve azokat a kisebb egységeket, ahol a tulajdonos üzemelteti az ünnepnapon a boltot), hivatalok és zömében a múzeumok is zárva tartanak, de Krakkóban a szolgáltatók nagyja - éttermek, kocsmák normál nyitvatartással üzemelnek!
November 1-én a Wawelben az állandó kiállítások és a Katedrális is le lesz zárva a turisták elől.

Mivel 11-e vasárnapra esik, így a boltokon túl a hivatalok is alapból akkor is zárva tartanak majd! Ezt sikerült megspékelni azzal, hogy november 12 is ünnepnap lesz, és a boltok, hivatalok ezen a napon sem nyitnak ki. Hogy miért? Nos, Lengyelország idén ünnepli 100 éves függetlenségét, de ennek pont sikerült vasárnapra esnie, és hogy a nagy ünnep kapcsán a nép ne maradjon szabadnap nélkül, a parlament megszavazta, hogy november 12 legyen szintén szünnap. Ezt október 30-án a köztársasági elnök jóvá is hagyta, így 2018 ilyen különleges év lesz.
a Wawelben az állandó kiállítások zárva lesznek ezeken a napokon is, de a Katedrális délután már látogatható lesz mind a két napon.

Nincs zárvatartás az Auschwitz-Birkenau múzeumbanitt mind a két + egy munkaszüneti napon látogatható lesz a tábor, ellenben a Wieliczkai Sóbánya november 1-én zárva tart, de a 10 és 11 nappal később esedékes munkaszüneti napokon, azaz november 11-én és 12-én már látogatható. A Collegium Maius mindkét ünnepnapon zárva lesz.
A Dunajecre tutajozni már ne menjetek, ők nem az ünnep, hanem a hagyományos szezonzárás miatt már búcsúznak október 31-gyel, és csak 2019 április 1-től lesznek újra nyitva.

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: magyar nyelvű idegenvezetés
~CsMarton
09:16 Va, 06 Jan 2019
Kedves Kálmán! Várhatóan sehogy. Wieliczkában csak csoportoknak adnak idegenvezetőt,...
Re: Auschwitz
~CsMarton
09:14 Va, 06 Jan 2019
Kedves Kálmán! Magyar idegenvezetéshez csoportként kell regisztrálnunk Titeket. Ehhez...
magyar nyelvű idegenvezetés
~Kálmán
09:07 Va, 06 Jan 2019
Kedves Marci! Március 14-én szeretnénk a sóbányába menni 5 fővel. Ehhez tudtok...
Auschwitz
~Kálmán
09:01 Va, 06 Jan 2019
Kedves Marci! Március16-án szeretnénk menni Auschwitzba 4 fő. Segítenél, hogy hol kell...
Re: Auschwitz
~CsMarton
07:06 Va, 06 Jan 2019
Kedves István! Erre a címre kell menni: Oświęcim, ulica St. Leszczyńskiej 11
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 7856074 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.