Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóHúsvéti kisokos


Hamarosan húsvét, ami igen komoly egyházi- és családi ünnep is Lengyelországban. Ha ebben az időszakban utaztok számítsatok több turistára, és persze avval, hogy pár múzeumot, látnivalót nem fogtok nyitva találni. A legfontosabb tudnivalók Krakkóra vonatkozóan a tovább gomb után!


Húsvétkor a legtöbb bolt és múzeum is zárva tart mind húsvét vasárnap, mind pedig húsvét hétfőn, valamint nagyszombaton sokan korán zárnak. A 2018-ban bevezetett új zárva tartási törvény miatt még húsvét hétfőn is szinte minden boltnak zárva kell tartania - csak az nyithat ki, ahol a tulaj szolgál ki, azaz alapvetően kisebb boltok.
Mindez nem vonatkozik a piacokra - mármint a vasárnapi és ünnepnapi zárva tartás kötelezettsége.

Lássuk hogyan üzemelnek Krakkó leglátogatottabb múzeumai:

A Wawelben a Katedrális nagycsütörtöktől húsvét vasárnapig nem látogatható turisták számára. A Wawel állandó kiállításai közül a Királyi Fogadótermek, a Királyi Lakosztályok és a Kelet művészete kiállítás nagyszombaton, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn is zárva tart, míg a Királyi Kincs- és Fegyvertár és az Elveszett Wawel kiállítások csak az első két napon nem látogathatóak.
Collegium Maius normál nyitvatartás szerint üzemel nagycsütörtökön és nagypénteken, míg nagyszombaton korábban - 13:00, ami az utolsó bemenetel időpontja - zárnak. Az épület húsvét vasárnap és húsvét hétfőn nem látogatható.

Nézzük mi a helyzet a környék kiemelt turistalátványosságaival kapcsolatban:

  • Auschwitz: Húsvét vasárnap (április 21) zárva tart, minden más napon teljes nyitvatartással várnak minden a látogatót.
  • Wieliczka sóbányaNagyszombaton (április 20) 7:30 - 14:00 tart nyitva, húsvét vasárnap (április 21) zárva tart, húsvét hétfőn (április 22) teljes nyitvatartással várja a látogatókat.
  • Dunajeci tutajosok: A tutajosok hagyományosan nem üzemelnek húsvét vasárnap, azaz április 21-én. Húsvét hétfőn (április 22) már működnek.

Krakkóban sok étterem várhatóan a teljes ünnep alatt is üzemel majd, főleg az Óváros, és Kazimierz környékén, bár mindenki maga dönti el, hogy mikor tart nyitva - így lesznek olyanok is, akik az ünnep egy-egy napjára, vagy épp húsvét vasárnap délelőttjére nem nyitnak ki. Sok helyen a hagyományos ételremekek mellett húsvét vasárnap ünnepi reggelivel is várják a turistákat.

E mellett teljes Lengyelország területén a városnézéseket tervezőknek érdemes arra készülni, hogy a templomokban nagycsütörtöktől (április 19) megnő a szertartások száma, így sokuk csak hívőknek, szakrális cselekmények látogatása céljából lesz látogatható, turistáknak nem.

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Információ a szervezésről
~CsMarton
08:03 Pé, 12 Ápr 2019
Kedves Réka! Köszönjük azt a 4 levelet és ezt a kommentet, amit a témában küldtél...
Információ a szervezésről
~Réka
07:59 Pé, 12 Ápr 2019
Kedves Márton! Az lenne a kérdésem, hogy általánosan mennyivel előbb kell foglalni...
Re: Érdeklődés
~CsMarton
13:13 Hé, 08 Ápr 2019
Kedves Ildikó! Kérjük olvasd el a cikket, amihez hozzászóltál. Benne van minden...
Érdeklődés
~Ildikó
13:11 Hé, 08 Ápr 2019
Érdeklődni szeretnék, hogy 2 fő részére idegenvezetés nélkül hogyan és mikor tudunk...
Krakkói idegenvezetés
~HAndi
10:07 Va, 07 Ápr 2019
Kedves Marci! Köszönjük a szervezést, felejthetetlen volt a program; az idegenvezető...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 9218330 látogató
1999-2019 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.