Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóÚJRANYITÁS - Wieliczka sóbánya


A koronavírus járvány lecsengésével sok-sok intézmény kapta meg a lehetőséget, hogy újra üzemeljen. Ilyen a wieliczkai sóbánya is, amely 2020 március 12-én zárt be a járványügyi korlátozások miatt. 2020 június 8-tól azonban újra megtekinthetővé válik egyéni látogatók és csoportok számára is. Természetesen egyelőre korlátozásokkal, amelyekről ebben a cikkben olvashattok.


Mindenkire vonatkozó hírek, hogy a sóbánya látogatása egyelőre erős korlátozások mellett lesz lehetséges csak. Amire mindenkinek készülnie kell:

  • A csoportok létszáma (akár szervezett csoportokról, akár egyéni látogatókból összeálló csoportokról legyen szó) minimum 10, maximum 20 fő lehet.
  • A bányában való belépéskor mindenki testhőmérséklet ellenőrzésen esik át. A látogatás teljes időtartama alatt kötelező lesz maszk viselése. A turisztikai útvonalon, több ponton is kézfertőtlenítési lehetőség lesz.
  • A lemenetel a hagyományhoz híven a bánya főépületében, a Daniłowicz-akán keresztül történik. A turisztikai útvonalat lerövidítik, azok a helyek, amelyeken hagyományosan nagyobb tömeg gyűlhet össze kimaradnak, vagy látogatásuk fel lesz gyorsítva. Az útvonal kötelező részévé válik a bánya földalatti múzeuma, majd a felszínre való felmenetel a Regis-aknán keresztül lesz lehetséges. Innen a főépülethez kb 5 perc (500 méter) sétával tudtok visszatérni. (Térkép alább.)
  • A látogatás időtartama kb 2-2,5 óra lesz a fentiek figyelembevételével.

Térkép a visszasétáláshoz, jobb oldalon a Regis-akna, bal oldalt a Sóbánya központi része.

 

Egyéni látogatóknak:

A bánya csak 9:00 és 17:00 óra között tart nyitva. Egyéni látogatóknak csak lengyel és angol nyelven elérhető egyelőre. Lengyel nyelvű csoportok indulnak minden óra 35-kor 9:35 és 16:35 között, míg angol nyelvű csoport kétszer egy nap: 10:00-kor és 16:00-kor. Bár lesz helyi kassza, a nagyon erősen lecsökkentett jegymennyiség miatt erősen javasoljuk a jegyelővételt, amit ezen az oldalon tudtok megtenni angol nyelven. (A jobb felső sarokban igény szerint lengyel, német, olasz, orosz, spanyol és francia nyelvre is tudtok váltani.) Egy vásárló maximum 8 főnek vehet jegyet.

A jegyárak nem változnak a normál árakhozt képest. Ezekről bővebben honlapunkon ezen a linken tájékozódhattok magyar nyelven, a bánya általános leírásánál.

Az itt leírt látogatási feltételek visszavonásig érvényesek. A sóbánya tájéjoztatása szerint június 30-ig tervezik így működtetni a helyet, de természetesen bővebbet még nem tudnak. Amint lesz új infónk, természetesen frissítjük ezt a cikket.

______________________________

Csoportoknak:

Csoportok számára van lehetőség magyar (és számos a lengyelen és angolon kívüli egyéb) nyelvű idegenvezető foglalására. Az általános tudnivalókat, jegyárakat magyar nyelven összeszedve, honlapunkon ezen a linken lelitek. Eltérések az itt leírtaktól:

  • A csoportok létszáma itt is maximum 20 fő lehet, és a normál állapotokkal ellentétben nincs lehetőség a csoportok összevonására és kísérő bányász-idegenvezető alkalmazására. Azaz 50 fő esetén három csoportban tudtok lemenni - a csoportok 15 perces különbséggel tudnak majd indulni.
  • Foglalás esetén a letét (300 pln) továbbra is idegenvezetőnként fizetendő. Azaz 50 fő esetén nem kétszer, hanem háromszor 300 pln a foglaláskor fizetendő letét.

Természetesen foglalás esetén örömmel állunk rendelkezésetekre az office@krakkoinfo.hu címen.

Az itt leírt látogatási feltételek visszavonásig érvényesek. A sóbánya tájéjoztatása szerint június 30-ig tervezik így működtetni a helyet, de természetesen bővebbet még nem tudnak. Amint lesz új infónk, természetesen frissítjük ezt a cikket.
 

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: kérdés
~CsMarton
08:57 Csü, 12 Márc 2020
Igen. Ne legyenek koronavírusosak! Minden más a cikkben, illetve logikusan ne utazzon senki...
kérdés
~Csókási Zsuzsa
08:54 Csü, 12 Márc 2020
Sziasztok, két kolleganő Krakkóba utazott meetingre, szombaton jönnek haza. Van e...
Re: érdeklődés
~CsMarton
11:30 Pé, 14 Feb 2020
Kedves Anikó! Ha egyéni látogatásra mennétek, akkor Programok menüpont, azon belül...
érdeklődés
~Anikó
11:26 Pé, 14 Feb 2020
Szia! 2020. 04. 11.-én szeretnénk menni 7fő múzeum látogatásra. Hol tudunk jegyet foglalni....
Birkenau
bacsedit
17:57 Ke, 11 Feb 2020
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 16446564 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.