Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóA határnyitásról


2020 június 13-tól Lengyelország megnyitotta EU-s határait, ami azt jelenti, hogy Zakopane és Magyarország között az összes határ nyitva áll. Folyamatosan frissülő cikkünk célja, hogy az esetleges későbbi változásokat bemutassa.

Utolsó frissítés: 2020 július 14


Lengyelország június 12-vel Litvánia felé, míg június 13-tól az összes többi EU-s, azaz a német, cseh és szlovák határon oldotta fel a határzárat. A feloldás után a határok lezárása előtti állapot lépett érvénybe, azaz beutazni egészségügyi korlátozások nélkül (nincs karantén, nem kell negatív teszt stb) lehetséges számotokra.

A nemzetközi légiközlekedés június 16-tól indulhatott újra. FONTOS, hogy ennek normalizálódása, a nemzetközi légitársaságok menetrendjeinek visszaállítása, időt vesz majd igénybe.

A lengyel hatóságok tehát nem gördítenek semmilyen akadályt utazásotok elé.

______________________

Magyarországra hazatérve 2020 június 18-tól nem szükséges 2 hét karanténba vonulni, így most már a magyar hatóságok sem gátolják lengyelországi utazásotokat!

2020 július 12-én Magyarország határellenőrzést jelentett be, amely három típusra osztja az országokat. A zöld jelzésű országokból hazatérő magyar állampolgárok szabadon utazhatnak be hazánkba. A sárga és piros jelzésű országokból hazatérve két hetes karantén vár rátok. Mindkét típus esetén a karantén előbb elhagyható. Sárga ország esetében egy negatív teszttel (de 48 órán kívül még egyet kell produkálni, hogy végleges lehessen a karantén elhagyása), míg piros ország esetében csak két, egymás után minimum 48 óra különbséggel elvégzett negatív teszt esetén hagyható el a karantén.

A kormány minden csütörtökön (a szerdai kormányülés után) teszi közzé a változtatásokat, vagy ha valahol kiugró növekedés van, akkor akár azonnal is dönthetnek a szigorításokról.

Lengyelország státusa: ZÖLD
Szlovákia státusa: ZÖLD
Csehország státusa: ZÖLD
Ausztria státusa: ZÖLD

______________________

Szlovákia 2020 június 20-tól szüntette meg a korlátozásokat azzal, hogy Lengyelországot a biztonságos országok közé sorolta. Így ettől a dátumtól szabadon átutazhattok turisztikai céllal, a szlovák hatóságok sem akadályozzák az utazásotokat!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Ajánlás jó szívvel
MAttila
18:42 Va, 19 Júl 2020
Kedves Marci! Köszönöm a sok segítséget, a krakkói utazásunk kapcsán. Nagyon hasznosak...
Re: kérdés
~CsMarton
08:57 Csü, 12 Márc 2020
Igen. Ne legyenek koronavírusosak! Minden más a cikkben, illetve logikusan ne utazzon senki...
kérdés
~Csókási Zsuzsa
08:54 Csü, 12 Márc 2020
Sziasztok, két kolleganő Krakkóba utazott meetingre, szombaton jönnek haza. Van e...
Re: érdeklődés
~CsMarton
11:30 Pé, 14 Feb 2020
Kedves Anikó! Ha egyéni látogatásra mennétek, akkor Programok menüpont, azon belül...
érdeklődés
~Anikó
11:26 Pé, 14 Feb 2020
Szia! 2020. 04. 11.-én szeretnénk menni 7fő múzeum látogatásra. Hol tudunk jegyet foglalni....
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 21700329 látogató
1999-2021 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.