Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKirályi fogadótermek


A Királyi Fogadótermek talán a Wawelben látható kiállítások közül a leglátványosabb. Amennyiben nincs sok időtök, és a kihagyhatatlan Katedrálisbna már jártatok, akkor érdemest ezt a kiállítást venni a sor elejére.


A királyi fogadótermek a belső udvar felől közelíthetőek meg. E kiállítás keretében a földszinten három terem, valamint a második emelet összes terme meglátogatható.

Az első emeleten található három  terem egykor kakkói előljáróságok hivatalának adott helyett. A termekben megmaradtak az eredeti reneszánsz mennyezetek. A kő ajtóportálokat a két világháború közt rekonstruálták, egyedüli eredetikén a Képviselők lépcsőházában maradt meg egy reneszánsz ajtó portál, mely a kiállítást alsó részét, a Királyi magánlakosztályok kiállítással köti össze.

A második emeleten a keleti és az északi szárnyban találhatóak a reprezentációs termek, melyek komoly pusztítást szenvedtek el a XVIII-XIX századaban, így csak néhol maradtak meg az eredeti reneszánsz faldíszítések. A reneszánsz termek legértékesebb eredeti díszei azok a kézi csomózású faliszőnyegek, amelyeket Zsigmond Auguszt király rendelt a XVI. században. Tematikájuk nagyrészt bibliai, dús növényi ornamentikával, a lengyel és a litván címerrel. A termeket értékes, lengyel uralkodókat ábrázoló festmények és XVI. századi itáliai, főleg toszkán bútorok díszítik.

Az északi szárny egy része az 1595-ös tűzvész után a kor divatja szerint került átépítésre. E termekben jelenleg a barokk márvány ajtóportálok és a ritkaságnak számító kandalló, valamint a királyi kápolna mennyezete maradt meg napjainkig. A két világháború közti felújításkor a mennyezetek egy részét barokkhoz hasonló fetményekkel töltötték meg a kor híres lengyel festői, a falakat viszont III. Auguszt király drezdai palotájából hozatott vásznakkal borították. A torony alatt találhat a Hollandiai Fogadóterem, melyet németalföldi iskola festményeivel díszítettek.
 

Nyitvatartás április 1 - október 31 november 1 - március 31
hétfő  zárva  zárva
kedd - péntek  9:30 - 17:00  9:30 - 16:00
szombat  10:00 - 17:00  9:30 - 16:00
vasárnap  10:00 - 17:00  10:00 -16:00 (ingyenes)
  A Wawel minden kiállítása zárva van az alábbi napokon:
  • Január 1-jén, nagyszombaton és húsvétvasárnap, november 1-jén és 11-én, december 24, 25 és 31-én.
  • Téli szezonban (november 1 és március 31 közt) minden hétfőn
 
Belépő árak árpilis 1 - október 31 november 1 - március 31
teljesárú  25,00 pln  20,00  pln
kedvezményes*  15,00 pln  12,00 pln
 
*: A kedvezményes jegyre jogosultak az Európa Unió tagállamainak diákjai, egyetemistái, valamint  65. életévüket betöltött állampolgárai. A kedvezmény igénybevételekor elkérik a kedvezményre jogosító igazolványt.
 
A jegyek konkrét időpontra szólnak, késés esetén előfordulhat, hogy nem engednek be Titeket!
« vissza

Krakkó, Wawel, Schindler   Zgłoś błąd do skasowania
~Emese 13:34 Hé, 16 Szept 2019 Kedves Marci!
Túl vagyunk az utazáson. Nem olvastam leveleket, a telefonomat nem tudtam átállítani, itthon láttam, hogy volt egy lengyel számos hívásom. Mindegy. Kivártuk az idegenvezetőt, mindkettő nagyon jó volt. A waweles szintén.
Meg szeretném köszönni a segítséget a szervezésben. minden flottul ment, a szállás és ott az étkezés is kifogástalan volt, az ügyintézés rugalmas.
Összességében minden jó volt, még az időjárás is.
KÖSZÖNJÜK:
Emese
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
segítség
~Barbi
16:47 Szo, 21 Máj 2022
Kedves Marci! Hálásan köszönöm a segítséged! Örülök, hogy rátaláltam a...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
21:45 Hé, 16 Máj 2022
Nah, majd én jól megkeresem😸😼 Köszi 😇
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
21:21 Hé, 16 Máj 2022
Igen. Vagy legalább is 12 év alatt még nem találtam meg a nem fizetőst...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
20:53 Hé, 16 Máj 2022
Köszönöm, A táboroknál ezek szerint csak fizetős parkoló van?.Csak ide vonatkozott a...
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
20:07 Hé, 16 Máj 2022
Szia Cat! A terv szerintem jó, de a parkolás nem lesz ingyen...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 34992276 látogató
1999-2022 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.