Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszó"Elveszett Wawel" történeti kiállítás


Az "Elveszett Wawel" a Wawel-domb történelmét mutatja be, különböző korok épületeiről készült makettekkel és ásatási leletek segítségével. Az ötletesen kialakított kiállítói helységek és a multimédiás bemutatónak köszönhetően azok számára is élvezetes a kiállítás, akik nem rajonganak a régészetért.


Az "Elveszett Wawel" kiállítás jelenlegi formájában 1975-től látogatható. A kiállítás a X és XI századfordulón épült szent Félix és szent Adaukt körtemplom ereklyéi körül helyezkedik el. A kiállítótermek az egykori királyi konyhát és kocsiszínt foglalják magukban.

A kiállítás különleges jellegét a különböző típusú tárlatoknak köszönheti. Az archeológiai – építészeti tárlat a Wawel-domb különböző századokból származó épületek makettjeit és az ásatások leleteit mutatja be. Az egyik teremben gazdag reneszánsz cserépkollekciót tekinthettek meg. A Wawel-domb középkori történelmét multimédiás prezentáció mutatja be. A lapidárium kőfaragásokat és építészeti elemeket mutat be, valamint az évszázadok óta folytatott ásatások eredményeit. Az épület kődíszítésének szentelt részében a Wawel legértékesebb elemeit állították ki. 
 

Nyitvatartás
április 1 - október 31
november 1 - március 31
hétfő
9:30 - 13:00 (ingyenes belépés)*
zárva
kedd - péntek
9:30 - 17:00
9:30 - 16:00
szombat-vasárnap
10:00 - 17:00
 10:00 - 16:00 (vasárnap ingyenes)
 * (az ingyenes belépőjegyet a pénztárban kell kérni)

A kiállítás zárva van az alábbi napokon: Január 1-jén, nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, november 1-jén és 11-én, December 24-, 25- és 31-én.

Belépő árak
árpilis 1 - október 31
november 1 - március 31
teljes árú
 12,00 pln
 10,00  pln
kedvezményes*
 8,00 pln
 7,00 pln

*: Kedvezményes jegyre jogosultak az Európa Unió tagállamainak diákjai, egyetemistái, valamint  65. életévüket betöltött állampolgárai. A kedvezmény igénybevételekor elkérik a kedvezményre jogosító igazolványt.

A jegyek konkrét időpontra szólnak, késés esetén előfordulhat, hogy nem engednek be Titeket!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
segítség
~Barbi
16:47 Szo, 21 Máj 2022
Kedves Marci! Hálásan köszönöm a segítséged! Örülök, hogy rátaláltam a...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
21:45 Hé, 16 Máj 2022
Nah, majd én jól megkeresem😸😼 Köszi 😇
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
21:21 Hé, 16 Máj 2022
Igen. Vagy legalább is 12 év alatt még nem találtam meg a nem fizetőst...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
20:53 Hé, 16 Máj 2022
Köszönöm, A táboroknál ezek szerint csak fizetős parkoló van?.Csak ide vonatkozott a...
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
20:07 Hé, 16 Máj 2022
Szia Cat! A terv szerintem jó, de a parkolás nem lesz ingyen...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 34991107 látogató
1999-2022 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.