Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszó"Kelet Művészete" kiállítás


A "Kelet Művészete" kiállítás azokat a közel-keleti kincseket mutatja be, melyek hadizsákmányként vagy kereskedelem útján kerültek Lengyelországba. Különleges hangulatú, egzotikus kiállítás - érdemes megnézni!


A Kelet Művészete kiállítás a lengyel szokásokat és művészi ízlést tükrözi, melyeket a Közel-Kelet országaival folytatott hadi- és kereskedelmi kapcsolatok formáltak. Ennek köszönhetően  Törökországból, Krímről, Kaukázusról és Iránból kerültek Lengyelországba kézműves alkotások. Szőnyegek, selymek és kárpitok, fegyverek, pompás nyergek és sok más tárgy, mely a nemesség és királyi udvar díszévé vált.

A kiállítás jelentős része (a palota nyugati szárnyának I. emelete) a Kahlenbergi csatával (1683 szeptember 12) kapcsolatos trófeákat, emlékeket mutatja be. E csatában a III. Sobieski János által vezetett hadsereg a Kara Mustafa nagyvezír által irányított török haderőre mért súlyos csapást, és zsákmányolt számos kincset. 
 

Nyitvatartás

április 1 - október 31

november 1 - március 31

hétfő

 zárva

zárva

kedd-péntek

 9:30 - 17:00

 napi két beengedés:
 11:00 és 14:00  órakor

szombat-vasárnap

 10:00 - 17:00

 szombaton napi két beengedés: 
 11:00 és 14:00  órakor
  vasárnap zárva

A kiállítás zárva van az alábbi napokon: Január 1-jén, nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, november 1-jén és 11-én, december 24-, 25- és 31-én.

Belépő árak

árpilis 1 - október 31

november 1 - március 31

teljesárú

 10,00 pln

 8,00  pln

kedvezményes*

 7,00 pln

 6,00 pln

*: Kedvezményes jegyre jogosultak az Európa Unió tagállamainak diákjai, egyetemistái, valamint  65. életévüket betöltött állampolgárai. A kedvezmény igénybevételekor elkérik a kedvezményre jogosító igazolványt.

A jegyek konkrét időpontra szólnak, késés esetén előfordulhat, hogy nem engednek be Titeket!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
segítség
~Barbi
16:47 Szo, 21 Máj 2022
Kedves Marci! Hálásan köszönöm a segítséged! Örülök, hogy rátaláltam a...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
21:45 Hé, 16 Máj 2022
Nah, majd én jól megkeresem😸😼 Köszi 😇
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
21:21 Hé, 16 Máj 2022
Igen. Vagy legalább is 12 év alatt még nem találtam meg a nem fizetőst...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
20:53 Hé, 16 Máj 2022
Köszönöm, A táboroknál ezek szerint csak fizetős parkoló van?.Csak ide vonatkozott a...
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
20:07 Hé, 16 Máj 2022
Szia Cat! A terv szerintem jó, de a parkolás nem lesz ingyen...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 34993534 látogató
1999-2022 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.