Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóWIELICZKAI IDEGENVEZETÉS

A Krakkó mellett található a híres wieliczkai sóbánya - mely az elsők közt került fel az UNESCO Világörökségi listájára - méltán híres tárnáiról és termeiről, valamint az azokban található csodás sószobrokról, és egyéb alkotásokról. Ebben a leírásban igyekszünk minden tudnivalót összeszedni számotokra, hogy meglátogathassátok ezt a gyönyörű földalatti múzeumot.

Ez a bejegyzés egyéni utazóknak, családoknak, kisebb társaságoknak szól, de természetesen csoportoknak is meg lehet szervezni a bányalátogatást. Amennyiben tehát csoportot szervezel, a rájuk vonatkozó tudnivalókért kattints ide!

Egyéni utasoknak:

A bánya látogatása csak képzett bányász-idegenvezető vezetésével lehetséges, ez minden érkező vendégre, az egyéni látogatókra is szigorúan vonatkozik. A bánya a helyszínen összegyűlő egyéni utasokból folyamatosan állítja össze a csoportokat, és indítja őket - kb 40 főt egyszerre a bányába. Az ilyen típusú látogatás több nyelven is lehetséges.

A látogatás időtartama a hagyományos turistaútvonalon - mely összesen a bánya három szintjét érinti, és 135 méter mélyre visz a só birodalmába - kb 2,5 óra időtartamú. Fontos tudni, hogy lefele végig lépcsőkön, gyalog kell haladni, az út kezdetén rögtön 380 lépcső vár rátok, hogy elérjétek az első szintet.
Felfelé már lifttel szállítanak majd Titeket!

A bányalátogatás végén lehetőség van a bányamúzeum fő részeinek meglátogatására is. Ez opcionális - kb további 1,5-2 órát jelent. Egyéni látogatóként a bánya bejárásának a végén választhattok, hogy a múzeumba, vagy a felszínre mentek-e tovább.

A fent említett módon, a helyszínen összegyűlő, egyéni látogatókból álló csoportokról olvashattok alább információkat, árakat. E mellett lehetőség van (minimum 20 fő esetében) előzetes idegenvezető foglalásra. Az erre vonatkozó információkat, árakat, és elérhető nyelveket itt találjátok!

Árak egyéni utasok számára:

Lengyel nyelvű vezetés esetén:

 • Normál jegy: 59/64 pln/fő
 • Kedvezményes jegy: 52/46 pln/fő
 • Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 160/174 pln/4 fő

A fenti árak 2018 december 31-ig érvényesek. A drágábbik ár 2018 április 28-tól május 6-ig, valamint 2018 július 1-től augusztus 31-ig fizetendő. Minden más időszakra az olcsóbb árak vonatkoznak 2018-ben.

Kedvezményes jegyet 4 és 25 év közötti gyermekek, fiatalok és egyetemisták vehetnek igénybe. 14 év felett csak érvényes lengyel-, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal! Nyugdíjasok csak lengyel nyugdíjas igazolvánnyal vehetik a kedvezményt igénybe... A bánya látogatása 4 éves kor alatt (szülői felügyelettel) ingyenes.
Családi jegyet 2 szülő és 2 gyermek (4 és 17 éves kor között) igényelhet.

A jegy ára magában foglalja a bányász-idegenvezető díját is.

A lengyel nyelvű csoportok folyamatos jelleggel indulnak, ahogy a kb 40 fő összegyűlik, így csúcsszezonban maximum 10-20 perc várakozással kell számolnotok, kevésbé frekventált időszakokban is legfeljebb 30-45 perc lehet a várakozási idő.

Idegennyelvű vezetés esetén:

 • Normál jegy: 89/94 pln/fő
 • Kedvezményes jegy: 69/74 pln/fő
 • Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 247/262 pln/4 fő

A fenti árak 2018 december 31-ig érvényesek. A drágábbik ár 2018 április 28-tól május 6-ig, valamint 2018 július 1-től augusztus 31-ig fizetendő. Minden más időszakra az olcsóbb árak vonatkoznak 2018-ben.

Kedvezményes jegyet 4 és 25 év közötti gyermekek, fiatalok és egyetemisták vehetnek igénybe. 14 év felett csak érvényes lengyel-, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal! Nyugdíjasok csak lengyel nyugdíjas igazolvánnyal vehetik a kedvezményt igénybe... A bánya látogatása 4 éves kor alatt (szülői felügyelettel) ingyenes.
Családi jegyet 2 szülő és 2 gyermek (4 és 17 éves kor között) igényelhet.

A jegy ára magában foglalja a bányász-idegenvezető díját is.

Az idegennyelvű csoportok megszabott időpontokban indulnak - lásd alább - vagy ahogyan egy-egy nyelvre összegyűlik a kb 40 ember.

 • Angol: Egész évben 9 és 17 óra között minden 30 percben. Áprilistól októberig 8:30, 17:30, 18:00, 18:30 és 19:00 is.
 • Német: Egész évben: 10:45, 14:15 és 16:10.
 • Francia: Egész évben: 10:15, 12:15 és 15:15.
 • Olasz: Egész évben: 9:45, 13:10 és 15:45.
 • Orosz: Egész évben: 11:10, 14:10 és 16:15. December 26 és január 10 között 10:10-kor, 12:10-kor, 13:15-kor és 17:35 is.
 • Spanyol: Egész évben 11:20 és 16:40.

Egyéb szolgáltatások:

 • Fotójegy: 10 pln/fő. (A túra során a Szent Kinga kápolnáig díjtalanul lehet fotózni, utána csak jeggyel.)

Online jegyvásárlás:

​A bánya webshopjában - ezen a linken éritek el angol nyelven, de a jobb felső részen lehet még más nyelveket is kérni - korlátozott számban lehet előzetesen jegyeket vásárolni. A korlátozottság arra vonatkozik, hogy nem minden napi csoport érhető el online, jellemzően reggeli és esti időpontok csak. De aki be akarja biztosítani a látogatását, annak ez is nagy segítség lehet arra, hogy az esetleges helyszíni sorban állást elkerülje.

Idegenvezetés magyar nyelven:

A bánya a helyszínen összegyűlő egyéni utazóknak nem biztosít magyar nyelvű vezetést, de azért van kétféle lehetőségetek is magyar nyelvű idegenvezetésre, ha egyéni látogatóként érkeztek:

 • A bánya tud magyar nyelvű idegenvezetőt adni, ez azonban csak előzetes foglalás alapján lehetséges. A foglalás tudnivalóit a csoportos wieliczkai látogatás oldalán az "Árak szervezett csoportok számára" fejezetben olvashatjátok el! Sajnos csak minimum 20 főre lehet foglalni!
 • Mivel a bányában jelenleg csak két magyar nyelvű vezető dolgozik, az ő előzetes befoglalásuk sokszor akadályokba ütközhet. Ezt megkerülendő tudunk biztosítani lengyel-magyar tolmácsot, aki rendelkezik wieliczkai gyakorlattal, végig tudja tolmácsolni, amit a bányász-idegenvezető mond, s vele tudtok csatlakozni egy induló lengyel csoporthoz. Árajánlatot tőlünk tudtok kérni ilyen esetekre.

Mindkét esetben kéréseitekkel, kéréseitekkel keressetek minket az office@krakkoinfo.hu email címen!

A bánya egyéb szolgáltatásai:

Szívesen vállalják konferenciák, családi- és céges rendezvények megszervezését, csoportoknak pedig a bánya földalatti éttermében tranzitmenük elkészítését. Részletekért kérjük írj nekünk az office@krakkoinfo.hu címre!

Ezen felül zarándokcsoportoknak (minimum 5 fő) külön, speciális útvonalat tudnak biztosítani, amelyről részletesen itt olvashattok!

Mivel kösd össze a wieliczkai látogatást:

A hagyományos wieliczkai sóbányalátogatás kb félnapos program, így bátran összeköthetitek más környékbeli látnivalók megtekintésével is. Ötleteink:

 • Krakkói városnézés.
 • Auschwitz és Birkenau megtekintése.

A múzeum nyitvatartása, és címe:

 • Április 1 és október 31 között mindennap: 7:30 - 19:30*
 • November 2 és március 31 között mindennap: 8:00 - 17:00*

*= A zárási időpont a pénztár zárását, és az utolsó csoport lemeneteli időpontját takarja.

Speciális nyitvatartás:

 • Nagyszombat: 7:30 - 15:30
 • December 31: 8:00 - 16:00

Január 1-jén, Húsvétvasárnap, November 1-jén, valamint December 24-25-én a bánya zárva tart!

A múzeum címe:

32-020 Wieliczka, ulica Daniłowicza 10.

Wieliczka   Zgłoś błąd do skasowania
~László 15:24 Sze, 01 Ápr 2015 Kedves Marci!

A Krakkóban eltöltött 4 napunk egyik csúcspontja volt a wieliczkai magyar nyelvű idegenvezetés. Köszönjük ezt a lehetőséget és további sok sikert kívánunk hasonló programok megszervezéséhez!

Üdvöz lettel: László
[ Válasz ]
Wieliczka és minden más   Zgłoś błąd do skasowania
~Én vagyok 09:34 Sze, 14 Márc 2018 Kedves Marci!

Csodálatos volt ez a 4 nap Krakkóban, Wieliczka, és Zakopane sem maradt ki.
Minden nagyon gördülékenyen ment, hála a segítségednek!
A kedves idegenvezető Barbara, nagyon aranyos volt.
Köszönjük szépen a kedvezményt, a jó tippeket.
Maris mindenki azzal van elfoglalása, mikor tervezzünk újra.
Nagyon újszerű élmény volt a tisztaság, kedvesség, türelmesseg, a gasztronómia.
Rengeteg, és csakis pozitív élményunk volt.
Hálásak vagyunk, mindannyiunk legjobb kívánságát tolmácsolom!
Köszönjük szépen :Szilvi
[ Válasz ]
Jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Vivien 15:56 Pé, 16 Márc 2018 Kedves Marci!

Az oldalatokon olvastam, hogy a sóbányába való belépéskor folyamatosan lehet csoportokhoz csatlakozni, így nem muszáj előre jegyet venni. Én azért szerettem volna megvenni mindent, amit lehet, hogy biztosan be tudjunk menni, és mindezt 2018. március 31-én a reggeli órákra terveztem. Azonban a honlaon már nem érhető el elegendő jegy. Ebben az esetben a helyszínen sincs esélyem jegyet venni, vagy ettől függetlenül még érdemes odamenni és megpróbálkozni a helyszíni vásárlással?!:)
Előre is köszönöm a választ!:)
Vivi
[ Válasz ]
        
Re: Jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:38 Pé, 16 Márc 2018
Kedves Vivi!

Mindenképpen érdemes helyben próbálkozni, mert a bánya nem minden időpontot tesz elérhetővé a netshopban, másrészről ezekre sem értékesíti az összes jegyet.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Jegyvásárlás   Zgłoś błąd do skasowania
~Vivien 08:58 Szo, 17 Márc 2018 Kedves Marci!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!:)

Vivi
[ Válasz ]
Wieliczka   Zgłoś błąd do skasowania
~BZS 08:30 Sze, 24 Okt 2018 Kedves Marci!

Köszönöm még egyszer az infót, sikerült angol nyelvű idegenvezetéssel a sóbányát megnézni. Gyönyörű volt.
Különben Krakkó nagyon szép volt, ami 2 napba belefért, azt próbáltuk megnézni.

Üdv:

Zsuzsi
[ Válasz ]
Lépcső   Zgłoś błąd do skasowania
~ptomaso
14:34 Szo, 03 Nov 2018
Kedves Marci!

Van lehetőség arra, hogy ne lifttel, hanem lépcsőn feljönni a bányából? A párom nem bírja a liftet.

Köszönöm a válaszod.

Tamás
[ Válasz ]
        
Re: Lépcső   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:18 Szo, 03 Nov 2018
Kedves Tamás!

Tudtommal nincs.
Marci
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Köszönet
~Katalin
15:20 Ke, 11 Dec 2018
Kedves Marci! Nagyon szépen köszönjük a segítségedet. Csodálatos hétvégét...
Re: dec. 28.
~CsMarton
08:33 Hé, 10 Dec 2018
Kedves Kriszta! Az auschwitzi naptárban nem elérhető napok azt jelentik, hogy már minden...
dec. 28.
~Kriszta
18:20 Va, 09 Dec 2018
Tisztelt Krakkoinfo.hu Az auschwitzi tábor honlapját nézve sajnálattal látjuk, hogy...
Re: Krakkói vár
~CsMarton
09:23 Szo, 01 Dec 2018
Szia! A Wawel udvarait és a Katedrálist lehet előzetes regisztráció nélkül is...
Krakkói vár
~citrox
20:18 Sze, 28 Nov 2018
Sziasztok! dec.15-én 4 fővel kirándulunk Krakkóba, és szeretnénk bejutni a várba is. Ide...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 7446130 látogató
1999-2018 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.