Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóBUSZ ÁFA BEVALLÁS

E bejegyzés azokra a cégekre vagy magánvállalkozókra vontakozik, akik beregisztráltak  Varsóban a Kettes Számú Adóhivatalban (A hivatal lengyel neve: Drugi Urząd Skarbowy Warszawa - Śródmieście), valamint rendelkeznek lengyel adószámmal (azaz NIP-pel) vagy egyszerűsített regisztrációt végeztek, és rendelkeznek Numer Identyfikacyjny VAP-pal. 

Amennyiben az adóalany Numer Identyfikacyjny VAP-pal rendelkezik (egyszerűsített regisztráció)

E regisztrációnál minden esteben negyedévente kell leadni az áfa bevallásokat a VAP-1 digitális formanyomtatvány kitöltésével, és emailen való beküldésével. A pirossal jelölt mezők kitöltése kötelező. A formanyomtatványt az elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elküldeni. Amennyiben az adott elszámolási időszakra az áfa összege 0,00 PLN, akkor is ki kell tölteni, és be kell küldeni az aktuális időszakra a bevallást. Az áfa összegét az útra kiállított számla nettó összegéből kell számolni. Alapul véve Lengyelország területén megtett kilométereket és a kilométerenkénti egységárat. Ezen összeg 8%-a a befizetendő áfa összege, melyet az  elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elutali. 

Az egyszerűszített regisztrációval, azaz VAP számmal rendelkezőknek az alábbi új banszámlára kell utalniuk. 

Drugi Urzad Skarbowy Warszawa Środmieście
IBAN PL 97 1010 0071 2223 1436 4400 0000 SWIFT: NBPLPLPW

talás tárgya: VAT-7K, melyik időszakra érkezik a befizetés és a cég nevét, lengyel adószámát (VAP) feltüntetni 

___________________________________

 

Amennyiben az adóalany NIP-pel rendelkezik (normál regisztráció)

E regisztrációnál választható, hogy havi- vagy negyedéves bevallás szerint szeretne elszámolni az adózó.  Havi esetén a VAT-7, negyedéves bevallás esetén a VAT-7K formanyomtatványt kell kitölteni lengyel nyelven, és postázni az adóhivatal  címére. A VAT-7K formanyomtatvány és fordítása a linkekről letöltehő. (A fordítás tartalmaz egy kitöltési segédletet is, amely azokra az adózókra vonatkozik, akik nem igényelnek vissza áfá-t, és nem számolnak el költségeket!) A formanyomtatványt az elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell postára adni az adóhivatal címére. (A postai bélyegzőn szereplő időpont a mérvadó). Amennyiben az adott elszámolási időszakra az áfa összege 0,00 PLN, akkor is ki kell tölteni, és be kell küldeni az aktuális időszakra a bevallást.

Drugi Urząd Skarbowy Warszawa - Śródmieście
ul. Jagiellońska 15, 03-719 Warszawa  POLAND

Az áfa összegét az útra kiállított számla nettó összegéből kell számolni. Alapul véve Lengyelország területén megtett kilométereket és a kilométerenkénti egységárat. Ezen összeg 8%-a a befizetendő áfa összege, melyet az  elszámolási időszakot követő hónap 25-ig kell elutali. 2020 január 2-től az adóhivatal minden adóalany részére alszámlát nyitott. Az alszámla számát egy számlaszám generátor segítségével lehet megtudni. A generátor itt érhető el az adóhivatal honlapján.  (Be kell írni a NIP számot, majd a GENERUJ gombot megnyomni. Célszerű az így kapott bankszámlaszámot lementeni.) Az utalászhoz szükséges adatok:

 Narodowy Bank Polski  O/O Warszawa
SWIFT:NBPLPLPW, IBAN: egyedi alszámlaszám
utalás tárgya: VAT-7K, melyik időszakra érkezik a befizetés és a cég nevét, lengyel adószámát (NIP) feltüntetni 

Amnnyiben az adózó nem rendelekezik lengyel bankszámlával, vagy ezt nem jelentette le az adóhivatalnál, vagy az egyszerűsített regisztrációt vette igénybe, nem igényelheti vissza az áfát.

A könyvelés elérhető közvetelenül az alábbi számok egyikén (csak lengyel nyelven): tel: (+48) 22 511 35 48 vagy (+48) 22 511 35 19.Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: Érdeklődés
~CsMarton
11:01 Csü, 23 Máj 2024
Üdv! Egy tutajon 11 vagy 12 fő ülhet, így 10 fővel egy tutajon lesztek. Ehhez csak egy...
Érdeklődés
~Roland0330
10:56 Csü, 23 Máj 2024
Érdeklődni szeretnék. Június elején mennénk tutajozni.8 felnőtt és 2 gyermek. Az lenne a...
Wieliczka és Auschwitz
~Nándi
06:17 Ke, 07 Máj 2024
Kedves Marci! Nagyon hálás vagyok Nektek a segítségetekért, nélkületek nem hiszem,...
Re: Érdeklődés
~TAntal
10:58 Szo, 04 Máj 2024
Nagyon köszönöm az információkat!
Re: Érdeklődés
~CsMarton
08:37 Szo, 04 Máj 2024
Az összefüggés egyszerű. A látogatók rongálnak (lopnak, bontanak, falfirkálnak stb), így...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 62371565 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.