Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóWieliczka sóbánya

Krakkó mellett található wieliczkai sóbánya - mely az elsők közt került fel az UNESCO Világörökségi listára - méltán híres tárnáiról és termeiről, valamint az azokban található csodás sószobrokról, és egyéb alkotásokról.

Ebben a leírásban igyekszünk minden tudnivalót összeszedni számotokra, hogy csoportotokkal meglátogathassátok ezt a gyönyörű földalatti múzeumot.

Jelen bejegyzés csoportoknak szól, de természetesen családoknak, kisebb baráti társaságoknak lehetőségük van egyéni vendégként is meglátogatni a bányát. A rájuk vonatkozó tudnivalókért kattintsatok ide!

Csoportoknak:

A bánya látogatása csak képzett bányász-idegenvezető vezetésével lehetséges. FONTOS, hogy csoportak minimum 20 fő minősül a bánya szabályzata szerint. E létszám alatt is van lehetőség saját idegenvezető foglalására, de ez esetben is minimum 20 jegyet kell fizetni.

A látogatás időtartama a hagyományos turistaútvonalon - mely összesen a bánya három szintjét érinti, és 135 méter mélyre visz a só birodalmába - kb 2,5 óra időtartamú. Fontos tudni, hogy lefele végig lépcsőkön, gyalog kell haladni, az út kezdetén rögtön 380 lépcső vár rátok és csapatotokra, hogy elérjétek az első szintet.
Felfelé már lifttel szállítják a turistákat!

A bányalátogatás végén lehetőség van a bányamúzeum főbb részeinek meglátogatására is. Ez ugyan opcionális - kb további 1 órát jelent - de alapértelmezettnek tekintik a bányában a látogatást! Azaz, ha idő- vagy kedvbéli korlátok miatt nem akarjátok meglátogatni a múzeumot (ahol a kiállítás jó része megegyezik a bányában látottakkal), akkor ezt még az indulás előtt jelezni kell az idegenvezetőtöknél és a helyi diszpozitornál.

Árak szervezett csoportok számára:

2024-es árak:

Lengyel nyelvű vezetőt az alábbi árakon lehet foglalni.

98/86* pln/fő - normál jegy.
78/68* pln/fő - 65 éves kor felett, gyermek és diák 18 éves korig és felsőoktatási hallgató 18-26 év között**.

*: Az olcsóbb árak 2024 január 1-től április 30-ig és október 1-től december 31-ig érvényesek. A drágábbak 2024 április 30 és szeptember 30 között.

**: Ezt a jegyet 65 éven felüliek személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásásval, valamint 18 és 25 év közötti felsőoktatási hallgatók vehetik igénybe csak érvényes lengyel-, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal. 18 éves korig elegendő az életkor igazolása személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A bánya látogatása 4 éves kor alatt (szülői felügyelettel) ingyenes.

FONTOS, hogy a bánya csak akkor ad lengyel nyelvű idegenvezetőt egy nem lengyel csoportnak, ha erről külön kérelem érkezik, mert például már nincs szabadon magyar vezető, és a csoport meg tudja oldani valamilyen módon a lengyel vezető tolmácsolását. Sajnos azonban a tapasztalat az, hogy ilyen esetben is idegennyelvű árakat kell fizetni, tehát nem a fentieket, hanem a most soron következőeket.

---

Idegen nyelvű csoportoknál is hasonló lenne a helyzet, azaz önálló foglalás esetén a jegyárak az alábbiak szerint alakulak:

134/122* pln/fő - normál jegy.
112/102* pln/fő - 
65 éves kor felett, gyermek és diák 18 éves korig és felsőoktatási hallgató 18-26 év között**.

*: Az olcsóbb árak 2024 január 1-től április 30-ig és október 1-től december 31-ig érvényesek. A drágábbak 2024 április 30 és szeptember 30 között.

**: Ezt a jegyet 65 éven felüliek személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásásval, valamint 18 és 25 év közötti felsőoktatási hallgatók vehetik igénybe csak érvényes lengyel-, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal. 18 éves korig elegendő az életkor igazolása személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A bánya látogatása 4 éves kor alatt (szülői felügyelettel) ingyenes.

A foglalásban örömmel állunk rendelkezésetekre. Díja 5 pln/fő, de minimum 100 pln/csoport.
Rendelkezésre álló nyelvek: angol, német, francia, spanyol, orosz, olasz, cseh, szlovák, magyar, ukrán, fehérorosz, szerb, horvát és eszperantó. Az év bizonyos szakaszaiban litván, japán, svéd, görög, albán és holland vezető is van.

35 főnél nagyobb csoport esetében a csoportokat bontják, és minimum két idegenvezető foglalása szükséges.

FONTOS, hogy foglalás esetén a csoport minimális létszáma 20 fő. Amennyiben csoportodban kevesebben vannak, foglalni akkor is lehet, de minimum 20 belépő fizetendő mindkét foglalási mód esetében.

Foglalási tudnivalók:

Foglaláshoz kérjük írj emailt az office@krakkoinfo.hu címre. Üzenetedben kérünk add meg, hogy mely napon, milyen időpontra szeretnél foglalni csoportodnak helyet, a csoport létszámát, valamint hogy milyen nyelvű idegenvezetőt kértek, és egy tartalék nyelvet is. (Utóbbi a bánya kérése, hogy ha bármilyen ok miatt nem tudják az első helyen megjelölt nyelvet biztosítani, akkor is legyen egy tartalékban tartott vezető, aki rendelkezésre áll.) Ezen adatok alapján tudjuk intézni számotokra a foglalást, ahol a foglalási díjat és a jegyeket is előlegként kell befizetni foglaláskor, mivel teljes pénzügyi felelősséget kell vállalunk a foglalásainkért.

Mit tegyél, ha nem jut csoportodnak magyar nyelvű idegenvezető?

Mivel jelenleg egy fő magyar nyelvű vezető dolgozik a bányában, ezért könnyen előfordulhat - főleg a hosszú hétvégék idején, mikor sok magyar csoport utazik - hogy nem tud a bánya magyar nyelvű vezetőt biztosítani. Ötleteink erre az esetre:

  • Ha van a csoportban valaki, aki a fent felsorolt idegennyelvek valamelyikét jól beszéli, és vállalja az idegenvezető tolmácsolását, akkor foglalj más (nektek megfelelő) nyelven idegenvezetőt.
  • Igény esetén kérjetek lengyel idegenvezető mellé gyakorlattal rendelkező tolmácsot tőlünk.

A bánya egyéb szolgáltatásai:

Szívesen vállalják konferenciák, családi- és céges rendezvények megszervezését, csoportoknak pedig a bánya földalatti éttermében tranzitmenük elkészítését. Részletekért kérjük írj nekünk az office@krakkoinfo.hu címre!

Ezen felül zarándokcsoportoknak külön, speciális útvonalat tudnak biztosítani, amelyről részletesen itt olvashattok!

Mivel kösd össze a wieliczkai látogatást:

A hagyományos wieliczkai sóbányalátogatás kb félnapos program, így bátran összeköthetitek más környékbeli látnivalók megtekintésével is. Ötleteink:

A múzeum nyitvatartása, és címe:

  • 2023 január 1-től március 31-ig: 9:00 - 17:00*
  • 2023 április 1-től 28-ig: 8:30 - 17:30*
  • 2023 április 29-től június 30-ig: 8:00 - 18:00*
  • 2023 július 1-től augusztus 31-ig: 8:00 - 19:00*
  • 2023 szeptember 1-től október 31-ig: 8:30-17:30*
  • 2023 november 1 és december 31 között: 9:00 - 17:00*

*= A zárási időpont a pénztár zárását, és az utolsó csoport lemeneteli időpontját takarja.

Speciális nyitvatartás:

  • December 31: 8:00 - 14:00

Január 1-jén, Húsvétvasárnap, November 1-jén, valamint December 24-25-én a bánya zárva tart!

A múzeum címe:

32-020 Wieliczka, ulica Daniłowicza 10.

Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
Molnarla
21:17 Ke, 01 Aug 2017
Kedves Marci!
Írtátok, augusztus 18-án 13,45-kor esetleg lehet csatlakozni egy csoporthoz a Sóbánya látogatásra. Erre van még lehetőség?
Négyen szeretnénk menni.
[ Válasz ]
        
Re: Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
22:33 Ke, 01 Aug 2017
Kedves Molnarla!

Sajnos mi ilyet nem írtunk. A megadott napon van csoportunk, lehet még csatlakozni, de nem 13:45-től, hanem 12:45-től.
Ez utóbbihoz lehet még csatlakozni.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Molnarla
20:27 Sze, 02 Aug 2017
Kedves Marci!
Bocsánat , félre értettem.
Szeretnénk csatlakozni, kérlek írd meg, a mail címemre, hogy pontosan mit kell tennem.
Köszönettel:
Laci
[ Válasz ]
                        
Re: Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:55 Csü, 03 Aug 2017
Kedves Laci!

Kérlek egy emailt küldj nekünk, benne a létszámmal, egy telefonos elérhetőséggel a csatlakozáshoz. Köszönöm előre is.
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Molnarla 20:11 Csü, 03 Aug 2017 Kedves Marci!
A mailt elküldtem az info és office címre is.
Köszönettel:
Laci
[ Válasz ]
vielicskai sóbánya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~Zsuzsa Király
18:41 Pé, 04 Aug 2017
ÉRDEKLŐDNI SZERETNÉK,HOGY AUGUSZTUS 8. VAGY 9.-ÉN NEM TUDUNK -E 2 FŐVEL CSATLAKOZNI A SÓBÁNYA LÁTOGATÁSHOZ MAGYAR NYELVÜ IDEGENVEZETÉSSEL. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT
[ Válasz ]
        
Re: vielicskai sóbánya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
07:46 Szo, 05 Aug 2017
Kedves Zsuzsa Király!

Nekünk sajnos ezekre a napokra nincs csatlakozható csoportunk.
Marci
[ Válasz ]
Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~Katalin
13:40 Va, 06 Aug 2017
Augusztus 28-án szeretnénk menni a sóbányába délelőtt. 4 fő és szeretnénk csatlakozni valamelyik csoporthoz, ha lehetséges.
[ Válasz ]
        
Re: Sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:17 Va, 06 Aug 2017
Kedves Katalin!

Nekünk sajnos a megadott napra jelen állás szerint nincs csatlakozható csoportunk. Ha lesz, hirdetni fogjuk a KrakkoInfo főoldalán.
Mivel a bánya rengeteg csoportot indít számos nyelven (igaz a magyar nincs bennük) minden nap - Lásd PROGRAMOK menüpont - ezért azokhoz természetesen csatlakozhattok helybeni jegyvásárlással.
Marci
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~erika.bimbo85
08:14 Csü, 02 Nov 2017
Üdvözlöm.
Érdeklődi szeretnék hogy 2017.12.23-27-éig tartózkodnánk Krakkóban és melyik napon tudnánk megnézni a sóbányát magyar nyelvű idegenvezetéssel és mennyi a jegy ára 2 felnőtt részére.
Üdvözlettel Bimbó Erika
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:21 Csü, 02 Nov 2017
Kedves Erika!

Kérem, hogy olvasd el a cikket (újra), amihez hozzászóltál. Pontosan le van írva benne a magyar nyelvű idegenvezetés költsége, meg a bánya nyitvatartása is.

Amennyiben vállalható nektek az, hogy két főre tíz belépőjegyet fizessetek, plusz az idegenvezető díját, akkor kérem, hogy emailben jelentkezz, mert időpontokat, foglalást fórumon nem intézünk.
Címünk: office@krakkoinfo.hu
[ Válasz ]
Magyar idegenvezetéssel   Zgłoś błąd do skasowania
~Debreceni 19:53 Pé, 02 Márc 2018 2018. május 19-én, szombaton a déli órákban tervezzük a bánya megnézését. Magyar nyelvű idegenvezetőt szeretnénk kérni, így, ha a létszám nagyobb, jobb eséllyel igényelhetünk. Vannak-e akik csatlakoznának ebben az időben?
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~drkj 07:19 Ke, 13 Márc 2018 Március 16-án mennénk a sóbányába. Tudunk-e csatlakozni csoporthoz?
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:22 Ke, 13 Márc 2018
Általunk szervezett, magyar vezetéshez nem tudtok csatlakozni, mert nincs ilyen március 16-án.

Az egyéni látogatás (Lásd Programok menüpontban) viszont a csatlakozásról szól. Igaz, ebben nincs magyar nyelv, de számos más elérhető.

Marci
[ Válasz ]
Wieliczka   Zgłoś błąd do skasowania
~Andi
10:29 Pé, 15 Feb 2019
Szia Marci.
Szeretném megkérdezni,hogy Május1-4 között indul e magyar nyelvű idegenvezetéssel csoport,amihez csatlakozhatnánk négyen?
[ Válasz ]
        
Re: Wieliczka   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:36 Pé, 15 Feb 2019
Szia!

Részünkről nem. Mivel május 2-án van az Élet Menete a múzeumban, ezért a környező napokra már amúgy is rengeteg látogató van bejelentve, így már foglalni sem lehet.
[ Válasz ]
Sóbánya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
ambrus
10:44 Sze, 13 Márc 2019
Március 29-én megyünk Krakkóba és április 2-án jövünk vissza Budapestre. Szeretnénk elmenni április 1-én öten a Sóbányába. Kérem jelezzék vissza nekünk, hogy akár angol nyelvű csoporthoz is csatlakoznánk , ha nem lenne magyar, vagy szívesen megyünk ha egyik sem lenne, akármilyen formában. Visszajelzésüket köszönöm. Ha tudnának még abban segíteni miként lehet eljutni Krakkóból a Sóbányához. Köszönettel: Ambrus Éva
[ Válasz ]
        
Re: Sóbánya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:05 Sze, 13 Márc 2019
Kedves Éva!

Azt hiszem, ezt leleveleztük a ZakopaneInfo oldalán ma délelőtt.... Köszönjük a bizalmat...
Marci
[ Válasz ]
osztálykirándulás   Zgłoś błąd do skasowania
~Tünde 11:54 Hé, 09 Szept 2019 Kedves Marci!

Hazaérkeztünk lengyelországi osztálykirándulásunkról és ezúton is szeretném megköszönni a sok hasznos információt, segítséget.
Hihetetlenül könnyedén, simán jutottunk be a bányába, köszönhetően a nagyon pontos eligazításnak. Látva az ott lévő tömeget, ez nagyon nagy dolognak tűnt...

Még egyszer köszönet minden türelmes, gyors válaszért, pontos információért!
(Arról nem beszélve, hogy az útra való felkészülésben milyen nagy segítség volt honlapotok.)

Üdvözlettel, Tünde
[ Válasz ]
látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~aniko
10:10 Ke, 16 Aug 2022
Üdv,

2022.aug.21.-én délután van lehetőség látogatásra a bányában?

Üdv,
Anikó
[ Válasz ]
        
Re: látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:11 Ke, 16 Aug 2022
Üdv,

Van.
[ Válasz ]
Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
SIvett
11:17 Va, 18 Dec 2022
Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e 2023. januárban látogatni a sóbányát. Sajnos nem tudtam foglalni jegyet és időpontot a jövő évre az oldalon. Január 2.-án vagy 3.-án szeretnénk.

Köszönöm előre is a válaszukat!

Üdvözlettel,
Ivett
[ Válasz ]
        
Re: Wieliczka sóbánya   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:53 Hé, 19 Dec 2022
Igen, a bánya nyitva lesz. Új foglalási rendszert vezetnek be és most építik az egészet (mi is küzdünk velük)... Lehet ez az okat, hogy nem megy a foglalás.
[ Válasz ]
Krakkó csoport   Zgłoś błąd do skasowania
~Márk 11:58 Ke, 06 Jún 2023 Kedves Marci!

Köszönöm szervezést, idegenvezetést. Minden rendben volt - ismét.

Üdv, Márk
[ Válasz ]
Sóbanya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~Mester Attila
12:16 Hé, 05 Feb 2024
Sziasztok ! 2024. 03. 15-16-17 napjára lesz magyarnyelvű idegenvezetes a Wielickai sóbanyában valamelyik nap ? Ha igen, hogyan tudnék csatlakozni 2 fővel. Köszönöm a választ.
[ Válasz ]
Sóbanya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~Mester Attila
12:17 Hé, 05 Feb 2024
Sziasztok ! 2024. 03. 15-16-17 napjára lesz magyarnyelvű idegenvezetes a Wielickai sóbanyában valamelyik nap ? Ha igen, hogyan tudnék csatlakozni 2 fővel. Köszönöm a választ.
[ Válasz ]
        
Re: Sóbanya látogatás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:59 Hé, 05 Feb 2024
Üdv!

Nekünk nincs csatlakozható csoportunk. Ha lesz, hirdetni fogjuk a KrakkoInfo főoldalán és Facebookján is.
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Csoportos magyar nyelvű vezetés Auschwitzban
~Éva, Zsófi, Zsolt
20:33 Szo, 06 Júl 2024
Sziasztok! Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a mai program megszervezését....
Re: Wawel
~CsMarton
09:49 Csü, 04 Júl 2024
Szia! Sajna nem. Nagy átalakulások voltak a Wawelben, tervezzük az egész cikket...
Wawel
~Éva
09:44 Csü, 04 Júl 2024
Sziasztok! Többek között Krakkóba is készülünk. Több oldalt megnéztem, mire benneteket...
krakkói utunk
~Ester
11:07 Pé, 28 Jún 2024
Köszönöm szépen minden szervezési segítséget! Nagyon élveztük a kirándulást! Eszter
Re: idegenvezetés
~CsMarton
19:17 Csü, 27 Jún 2024
Ahogy írtam netesen vagy helyben. A netes regisztrációról abban a cikkben olvashatsz -...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 64928583 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.