Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKirályi lakosztályok


A Királyi magánlakosztályok kiállítás az egykori uralkodók magánéletéhez visz közelebb. Reneszánsz és gótikus terembelsőiben járva tekinthetitek meg egykori művészek csodaszép alkotásait. Fontos, hogy e kiállítást csak helyi idegenvezetővel lehet meglátogatni, így szükséges az előzetes foglalás.


A Királyi Lakosztályok a vár első emeletén található termekben vannak – a királyi különszobák, az udvari kíséret lakosztályai, valamint a vendégszobák.

A Képviselői lépcsőtől délre elhelyezkedő négy lakosztály szolgált a király vendégeinek fogadására. A vár ezen részében megmaradtak az eredeti vörösfenyő mennyezetek, két teremben pedig  az eredeti, színes freskók. Figyelmetekbe ajánljuk a szintén eredeti, gótikus-reneszánsz ajtóportálokat. A termek berendezése reneszánsz stílusú, észak-európai és itáliai mesterek munkája. A faliszőnyegek tájakat, állatokat valamint Zsigmond Auguszt királyt ábrázolják. A két utolsó teremben a Lanckoroński család gyűjteményéből származó itáliai festmények találhatók.

A vár észak-keleti sarkában, a gótikus helyiségek között található az elbűvölő,  titokzatos Tyúkláb-bástya, valamint a Łokietko toronyban helyezkedett el egykor Öreg Zsigmond király hálószobája, és 1600-as évekből származó stukkó díszítéssel ellátott dolgozószobája.
 

Nyitvatartás április 1 - október 31 november 1 - március 31
hétfő  zárva  zárva
kedd - péntek  9:30 - 17:00  9:30 - 16:00
szombat  10:00 - 17:00  9:30 - 16:00
vasárnap  10:00 - 17:00  zárva
 

A kiállítás zárva van az alábbi napokon:  Január 1-jén, nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, november 1-jén és 11-én, december 24-, 25- és 31-én.

 

Belépő árak

árpilis 1 - október 31

november 1 - március 31

teljesárú

 27,00 pln

 23,00  pln

kedvezményes*

 21,00 pln

 18,00 pln

  

* A kedvezményes jegyre jogosultak az Európa Unió tagállamainak diákjai, egyetemistái, valamint  65. életévüket betöltött állampolgárai. A kedvezmény igénybevételekor elkérik a kedvezményre jogosító igazolványt.

A jegyek konkrét időpontra szólnak, késés esetén előfordulhat, hogy nem engednek be Titeket!

A kiállítás kizárólag idegenvezetővel tekinthető meg – az angol vagy lengyel nyelvű idegenvezetés díját a belépőjegy tartalmazza. Magyar nyelvű idegenvezető külön díj ellenében foglalható, ehhez keressetek minket az office@krakkoinfo.hu címen.

« vissza

idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~Judit 09:53 Sze, 27 Aug 2014 Kedves Marci!

Nagyon szépen köszönjük a segítséget! Minden rendben ment, sorban állás nélkül meg volt a jegyünk és ugyanaz az idegenvezető kísérte a csoportot a fogadó termekbe is aki az első csoportot a magánlakosztályba. Jól tudtuk fordítani amiket mondott. Krakkó nagyon szép és hangulatos város!

Üdv.,

Judit
[ Válasz ]

Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
segítség
~Barbi
16:47 Szo, 21 Máj 2022
Kedves Marci! Hálásan köszönöm a segítséged! Örülök, hogy rátaláltam a...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
21:45 Hé, 16 Máj 2022
Nah, majd én jól megkeresem😸😼 Köszi 😇
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
21:21 Hé, 16 Máj 2022
Igen. Vagy legalább is 12 év alatt még nem találtam meg a nem fizetőst...
Re: Auswitz, Birkenau
~Cat
20:53 Hé, 16 Máj 2022
Köszönöm, A táboroknál ezek szerint csak fizetős parkoló van?.Csak ide vonatkozott a...
Re: Auswitz, Birkenau
~CsMarton
20:07 Hé, 16 Máj 2022
Szia Cat! A terv szerintem jó, de a parkolás nem lesz ingyen...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 34993023 látogató
1999-2022 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.