Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóGasztronómia

Ínycsiklandozó programok Krakkó módra:

Krakkó városában és a környéken a galíciai hagyományos vendégszeretet és vendéglátás az uralkodó. Mindez a bőséges, változatos lengyel konyhát takarja, hogy kedvetekre válogathassatok a hangulatosnál hangulatosabban berendezett éttermekben. Persze ne hanyagoljátok el a hagyományos krakkói kerek perec (obwarzanek) megízlelését sem, vagy éppen a finom krakkói kolbászokat (kiełbasa krakowska).

E mellett Krakkó belvárosában a világkonyha minden változatát megtaláljátok, keressetek egy jó olasz pizzát, egy finom thai húsételt, egy grúz húsos lepényt, egy igazi cseh knédlit, vagy éppen egy jó argentín steaket. (Vagy bármi mást...) Na, és persze külön említést érdemel Kazimerz, azaz a történelmi zsidónegyed, ahol a hangulatos jazz- és klezmer pubok és éttermek, valamint a hagyományos zsidó konyha mellett a legjobb lengyel melegszendvicseket (zapiekanka - ahogy mondani szokták: emberek a fél méteres bagettel a szájukban) is meglelitek.

Étterem kínálatunkban csupa-csupa letesztelt és bevált - Bizony, kemény munkával mindet ellenőriztük, sokat többször is! - helyet találtok, melyeket központjában, vagy annak környékén érdemes keresnetek! Persze ez a lista most még rövidke, de idővel - reményeink szerint bővül majd.

Amennyiben valamely étek ízlett, és elkészítenétek otthon is, akkor lapozzatok folyamatosan frissülő receptklubbunkba, melyben időről-időre új ételreceptek jelennek majd meg! (Lehet kívánni is, hogy mi legyen a következő, az office@krakkoinfo.hu email címen.)

Érdemes átlépnetek testvéroldalunk, a ZakopaneInfo gasztronómiai részére is. Ott a helyi étterem ajánlók, és kedvezménykártya rendszer mellett egy kis képsorozatot is találtok a sajtkészítésről. Zakopane tapasztalt látogatói mind tudják már ugyanis, hogy ha valami tradícionális finomságot szeretnének enni a Tátra fővárosában, akkor bizony a hagyományos, górál kézműves módszerekkel előállított füstölt juhsajtot kell kipróbálni! S ha a képeket elnézegetve arra a véleményre jutnátok, hogy ezt nektek személyesen is meg kell tapasztalni, akkor április végétől október közepéig akár csoportoknak, akár egyéni utazóknak, családoknak is meg tudjuk szervezni a sajtkészítő mester meglátogatását!

 


Zakopaneinfo honlap!   Zgłoś błąd do skasowania
~Mariann 15:11 Ke, 05 Jún 2012 Honlapotok nagyon jó, hasznos információkat tartalmaz!
[ Válasz ]
2015-ös árak Krakkó   Zgłoś błąd do skasowania
~Andrea 19:02 Szo, 11 Júl 2015 Sziasztok!

Nagyon jó a honlapotok, de jó lenne, ha néhány alap árat is közölnétek tájékoztatásul:
sör, fagyi, pirrog, hamburger.
Egy 3 napos hosszú hétvégére mennyi költő pénzzel érdemes elindulni egy fiatal egyetemistának?

Ezeket sehol sem találom.

Üdv: Andrea
[ Válasz ]
        
Re: 2015-ös árak Krakkó   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:07 Sze, 15 Júl 2015
Kedves Andrea!

Alapvetően nehéz a kérdésre alapárakat adni, mert ezek az alapcikkek nagyban változtatják árukat attól függően, hogy boltban, kiskocsmában, étteremben vásárolsz, hogy milyet, és hogy a város milyen részén.

Sört boltban 2-4 zlotyi között lelsz, persze lehet ennél feljebb menni is. Sör szórakozóhelyen 7 zlotyitól a csillagos égig. Hambi, pirog szintén attól függően, hogy hol eszed 7-9 zlotyitól felfelé.

Krakkó budapesti szemmel hasonló árakban, egyetemista szemmel neked kell tudnod eldönteni, hogy Budapestre enni, sörözni, fagyizni mennyi pénzt vinnél magaddal. Kb hasonlóan lehet számolni Krakkóval is...

Marci
[ Válasz ]
Köszönet   Zgłoś błąd do skasowania
~Laci 09:29 Sze, 09 Nov 2016 Kedves Marci, Gabriella!

Köszönjük a segítséget, nagyon hasznos volt!
Szerencsére szinte végig jó idő volt és ezért is jól éreztük magunkat!
Sikerült az ajánlott éttermekbe is eljutni, megnézni és elégedettek voltunk!
Jó egészséget, sok sikert kívánunk a munkátokhoz!

Üdv: Laci
[ Válasz ]
Tejkaramell   Zgłoś błąd do skasowania
~Ritus
21:00 Hé, 16 Júl 2018
Sziasztok! Először is hatalmas köszönet Marcinak a sok infóért, csodás 3 napot töltöttünk el Zakopaneban, és most Krakkóban folytatjuk. Eddig sok mindent megkóstoltunk, a Pierogit (töltött tésztát), Pishingert (ostya karamellel töltve), A meleg szendvicset, juhsajtot nyersen és grillezve, gofrit áfonyalekvárral, és ma nagyon finom savanyú levest is ettem (elfelejtettem a nevét). Egy valamit viszont sehol nem leltem, pedig számos boltban megfordultunk, kicsiben és nagyban, a híres lengyel omlós tejkaramellt. Ugye nem otthon az Auchanban fogok csak találni Krówka-t??? Holnap reggel kimegyünk a nagy krakkói piacra, hátha... Esetleg tippet lenne ezzel kapcsolatban?? Nagyon megköszönném. Ja, és imádjuk Lengyelországot, az embereket, a mentalitást, nagyon élvezzük ittlétünk minden percét!
[ Válasz ]
        
Re: Tejkaramell   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
21:22 Hé, 16 Júl 2018
Szia Rita!

Kimérve kevés helyen, de élelmiszerboltan szerintem kb mindenhol van 150-200-250 grammos kiszerelésben krówka.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Tejkaramell   Zgłoś błąd do skasowania
~Ritus
23:59 Hé, 16 Júl 2018
Kedves Marci, nagyon köszönöm, akkor szemfülesebben járunk-kelünk. :)
[ Válasz ]
GM   Zgłoś błąd do skasowania
~Vikki
16:03 Ke, 14 Aug 2018
Sziasztok! Nagyon sokat segített az oldalatok, csak így tovább! ;)
Én viszont sajnos cöliákiás vagyok, így nem ehetek glutént egyáltalán (nem divatból), tudtok valami ötletet mondani, hogy ehetek-e valahol egyáltalán? :( Most vagyunk Krakkóban éppen.
Köszönöm szépen!! Viki
[ Válasz ]
        
Re: GM   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:54 Ke, 14 Aug 2018
Kedves Viki!

Teljesen gluténmentes éttermet nem tudok, de szerintem rengeteg helyen adnak ilyen ételeket is. Nekem most hirtelen - tényleg kísérleti szinten - a Tripadvisor a \"gluténmentes étterem Krakkó keresőszavakra kiadott egy csomót.
Marci
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Auschwitz
~Attiláék
06:33 Hé, 18 Szept 2023
Kedves Máté! A héten megvolt az auschwitzi látogatás. Mindenki sikeresen és időben...
Köszönet
~KSAnett
18:10 Ke, 29 Aug 2023
Kedves Marci! Ezúton szeretnénk Nektek megköszönni a segítségetket és a kiváló...
Re: tömegközlekedés
~Székelyhidi Katalin
15:29 Csü, 17 Aug 2023
Nagyon köszönöm a pontos és fontos információt. Sajnos, ezt még a lengyel nagykövetség...
Re: tömegközlekedés
~CsMarton
08:42 Va, 13 Aug 2023
Kedves Kati! Igen, így van és minden EU-s állampolgár jogosult rá. Fényképes...
tömegközlekedés
~Székelyhidi Katalin
06:06 Va, 13 Aug 2023
Kedves Johanna! Aug.végén megyünk Krakkóba . 70 év felettiek vagyunk, úgy hallottuk, hogy...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 51725970 látogató
1999-2023 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.