Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóAmi Krakkóban látni érdemes

Krakkó Európa egyik legcsodálatosabb városa, szépségében vetekszik Prágával, Velencével  és még sok másik várossal. Szerelmesei váltig állítják, hogy nincs párja széles-e világon. A tény az, hogy hetekig lehet járni a várost, és így sem juttok el minden érdekes helyre, annyi múzeum, műemlék épület (melynek mind saját magával ragadó története van), csodás templom vár rátok. De ez ne kedvetlenítsen el Titeket, még akkor se, ha csak egy napotok  van e városra.  Hiszen ennyi idő alatt is felejthetetlen élményekben lesz részetek. 

Ennek az aloldalnak az a célja, hogy bemutassa mire éredmes elsősorban időt szánni, hogy ha már itt vagytok a helyszínen, és ne a keresgéléssel menjen az időtök. Itt megtaláljátok a látnivalók pontos címét, nyitvatartását és belépők árát, valamint mindegyik mellett egy rövidke leírást. 

Szó lesz itt a Királyi várról, azaz a Wawelről és a benne található kiálításokról, Krakkó Történelmi Múzeumának alegységeiről és még sok más kiállításról, híres teplomokról és gyűjteményekről.

A múzeumok, kiállítások egyénileg is látogathatókak, és igény szerint magyar nyelű idegenvezetést is tudunk biztosítani. Ha szeretnétek idegenvezetőt vagy nagyobb létszámmal szeretnétek meglátogatni valamelyik múzezumot mindenképpen előre kell időpontot fogalalni. Ezt az office@krakkoinfo.hu címen tehetitek meg.

 

   
 
A látnivalók listája folyamatosan bővülni fog, ahogy időnk és erőnk engedi, és reméljük egyszer a végére érünk. (Ami talán nem is lehetséges...)

Nyolc lengyel napunk   Zgłoś błąd do skasowania
~Bea 07:40 Ke, 16 Jún 2015 Kedves Marci!

Fantasztikus nyolc napot töltöttünk Lengyelországban. A honlapotok és leveled sok segítséget adott a programok megszervezésében. Az étterem kupont külön köszönöm, hiszen Kis-Lengyelország megismerése a gorál konyha ízei nélkül nem teljes.
Utunk során megnéztük Bochniaban és Wieliczkaban a sóbányát, Tarnowban a magyar emlékeket, Debnoban a Wesselényi kastélyt és a Balassi emléktáblát, Nowi Wisniczben a barokk várkastélyt.
A hangulatos Krakkóban a Wawel, a Jagello Egyetem, az Érseki Palota, a Fő tér nevezetességei, a Barbakán és a Flórián-kapu megcsodálása közben észrevétlenül telt el a nap.
Legtávolabbi kirándulásunk a Czestochowaban lévő Fekete Madonna felkeresése volt.
Zakopane felé megnéztük a Wadowiczében II. János Pál Pápa szülőházát.
Zakopane teljesen elbűvölt minket. A hegyekkel körülvett város mesébe illő zakopanei stílusú hazaival lenyűgözőek. A Dunajecen történő tutajozás és a 2000 m magasra történő lanovkázás, majd a festői turista úton való leereszkedés feledhetetlen.

Segítséged et még egyszer megköszönve, további sok sikert kívánok honlapotok szerkesztéséhez.

Beatrix
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
Alma 10:46 Va, 09 Aug 2015 Kedves Marci- Gabi!

Érdeklődnék,hogy Krakkóban a csapvizet ajánljátok -e fogyasztásra.Köszönöm- Alma
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:58 Ke, 11 Aug 2015
Kedves Alma!

Igen, nyugodtan fogyasztható a krakkói csapvíz.
Marci
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~valiery
07:17 Pé, 01 Márc 2024
Kedves Marci!
március 16 vagy 17 -én elugranánk Krakóbba,ha van lehetőség
elmenni Auswichba magyar idegenvezetéssel. Köszönöm
Szépen
[ Válasz ]
                
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
07:44 Pé, 01 Márc 2024
Kedves Vallery!
Kérlek a témában írj emailt az office@krakkoinfo.hu címre, és az is jól jönne hogy hányan szeretnétek meglátogatni Auschwitzot.

Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~egervar
10:00 Sze, 21 Okt 2015
Sziasztok! november 2-5-ig leszünk Krakkóban. A szállásunk a Panoráma Hotel. Milyen tömegközlekedéssel tudunk bejutni a belvárosba és lehet több napos jegyet kapni és hol? Köszönöttel Ica
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabi
11:05 Sze, 21 Okt 2015
Kedves Ica!

A Hotel Panoramatól az 52 villamos közvetlenül az Óváros szélén található Központi Pályaudvarig (Dworzec Główny) lehet bejutni. A http://krakow.jakdojade.pl/ honlapon egy krakkói tömegközlekedési útvonal keresőt találsz, angol nyelven, ez segíthet a továbbiakban. Több napos jegyet a trafikokban lehet venni, a megállók közelében szoktak lenni.
Szép napot
Gabi
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Erasmus 09:19 Ke, 03 Nov 2015 Kedves Marci!

November 5-9-ig leszünk Krakkóban.Szeretnénk elutazni Czestochowába.Tudnál segíteni, hogyan lehetséges ez? Csak tömegközlekedés jöhet szóba.
köszönettel
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
13:58 Ke, 03 Nov 2015
Szia!

Buszos közlekedéshez ezt a linket ajánlom:

http://www.busy-k rk.pl/

Itt a felső sorban választ a \"rozklady jazdy\" menüpontot, és utána a Czestochowa-Kraków viszonylatot. Több cég menetrendjét is kiadja. Vannak jelentős különbségek az időtartamban, szóval lesz mi alapján válogatni.

Vasúti menetrend keresőt ezen a linken lelsz:

http://rozklad-pkp.p l/

A buszos honlappal ellentétben ez már jó pár nyelven elérhető, szóval szerintem könnyen boldogultok majd vele.

Marci
[ Válasz ]
krakko   Zgłoś błąd do skasowania
~István 12:35 Sze, 18 Nov 2015 Párommal 2016 február 10-13 között leszünk Krakkóban. Elszeretnénk menni Auswitz-be és a sóbányákba. Szállásunk már megvan, Krakkóban tömeg közlekedünk, távolabbra saját gépkocsival szándékozunk menni. Érdekelne ebben az időszakban lesz illetve van idegenvezetés a két helyen, illetve kb. mennyi a belépő. Válaszotokat előre is köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: krakko   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:45 Sze, 18 Nov 2015
Kedves István!

A nevezett napokon mind a két múzeum látogatható. Idegenvezetés is van bennük folyamatosan. Gondolom, hogy magyar idegenvezetést keresel.
Nekünk jelen állás szerint nincs csoportunk egyik helyen sem, amihez lehetne csatlakozni.

Részletesebb infót a magyar nyelvű idegenvezetésekről a Csoportoknak menüpontban, a Kulturális programok almenüre kattintva lelsz. Amennyiben az egyéni látogatás érdekel, úgy javaslom a Program menüpontot. A javasolt linkeken nyitva tartásról, árakról is lelsz információt, bár meg kell jegyeznem, hogy még nem ismerjük a 2016-os árakat, ezért nem tudunk teljes garanciát vállalni rájuk. Decemberre, de legkésőbb januárra mindenhol kiderülnek az esetleges változások, és természetesen ezekkel frissíteni fogjuk a cikkeket is.
Marci
[ Válasz ]
parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
Hagi
20:46 Va, 29 Nov 2015
Kedves Gabi és Marci!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi december 29 és január 2 között mennénk, de sajnos nem találok olyan szállást, amely a központban van és rendelkezik parkoló hellyel. Emiatt szeretnék érdeklődni, hogy mennyi az utcai parkolás díja és annak az időtartama egyszerre mennyi időt tud lefedni?
Köszönöm
Ági
[ Válasz ]
        
Re: parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:02 Ke, 01 Dec 2015
Kedves Ági!

A parkolási díjak a belvárosban jellemzően 3-6 pln/óra körül alakulnak. Az automatás helyeken olyan 6-8 órányit be tudsz dobni.
Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon nem fizetős az utcai parkolás.
És egy jó hely még, a Galeri Krakowska nevű pláza tetőparkolójában az első óra ingyenes, a második 2 pln, minden további megkezdett óra pedig 4 pln. Árban nagyon OK, a pláza főbejárata pedig az Óváros szélén van.
[ Válasz ]
sos   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabo
22:35 Hé, 07 Dec 2015
Kedves Marci!
Mi december 26-tól leszünk 28-ig Krakkoban. Kérdésem az lenne , hogy mi az ami az ünnepek alatt is nyitva tart.Muzeum, étterem stb...Valahol lesz magyar nyelvű idegenvezetés?
Ilyenkor kell fizetni parkoló díjat?
Van olyan pláza mint mo.-n?pl.west end.

köszönöm
[ Válasz ]
        
Re: sos   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:16 Ke, 08 Dec 2015
Kedves Gabo!

December 26 ünnep, a múzeumok zöme zárva tart, akárcsak a boltok legnagyobb része. December 27-e és 28-a sima vasárnap és hétfő, a nyitva tartások ehhez igazodnak.
Az éttermek jó része 26-án is menni fog már, a másik két napon pedig szinte mindenki üzemel. A krakkói utcai parkolás ünnepnapokon és hétvégéken ingyenes. Szóval csak 28-án kell számolni vele. Természetesen őrzött parkolókban ünnepekkor is fizetni kell.
A központban lévő két legnagyobb pláza a Galeria Krakowska, és a Galeria Kazimierz.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: sos   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabo
20:34 Ke, 08 Dec 2015
köszönöm a választ!
Vasárnap nyitva vannak az üzletek egyáltalán?
Euroval lehet fizetni vagy csak zlotyival? Kártyát mennyire fogadják el?
27-én Auswitch látogatható?Mit érdemes feltétlen megnézni?Valami program ajánló?

köszönöm
[ Válasz ]
                        
Re: sos   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
14:25 Pé, 11 Dec 2015
A vasárnapi zárva tartást Magyarországon vezették be idén. Itt nem, és mivel előtte sem volt, ezért a boltok december 27-én és minden más vasárnapi napon nyitva vannak.
Auschwitz is nyitva lesz december 27-én. Minden más program kapcsán javaslom a Látnivalók és Programok menüpontok áttekintését.
Bankkártyá t nagyon sok helyen fogadják el, egyre ritkább kivétel, ahol nem. Az eurot sokkal kevésbé, mondhatni alig pár helyen, de zlotyival mindenhol lehet fizetni.
Marci
[ Válasz ]
                                
Re: sos   Zgłoś błąd do skasowania
~Gabo
22:11 Csü, 17 Dec 2015
köszönöm!
Segítséged szeretném még abban kérni, hogy Szlovákiában és Lengyelországban ilyenkor kell , hogy legyen nálam kötelezően hólánc?
Lengyelországba Krakkóig kell útdíjat fizetni vagy matricát venni?

köszönöm
[ Válasz ]
                                        
Re: sos   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
22:25 Csü, 17 Dec 2015
Szlovákiában télen kötelező tartozék, és szeretik is ellenőrizni. Lengyelországban nem az.

Krakkóba dél felől (Zakopane) érkezve nincs fizetős útszakasz személyautóknak.
Marci
[ Válasz ]
Krakkó szállás   Zgłoś błąd do skasowania
~tmargó 12:08 Pé, 01 Jan 2016 Sziasztok!
A PolskiBus.com oldalon foglaltunk buszjegyet /2016.03.12.-15./, a buszállomáshoz közel szeretnénk szállást foglalni , ebben szeretném a segítséget kérni.Négyen utazunk 55 feletti korosztály vagyunk , igazából nagyon kevés nyelvtudással . Minden információt szívesen fogadunk , ami segít az utazásunkban.A segítséget előre is köszönjük!
[ Válasz ]
        
Re: Krakkó szállás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
18:35 Ke, 05 Jan 2016
Kedves Margó!

Szívesen segítünk a szálláskeresésben, de arra kérlek, hogy emailben intézzük. Elértek minket az office@krakkoinfo.hu címen.
Természetesen minden más kérdés, kérés kapcsán örömmel állunk rendelkezésedre.
Marci
[ Válasz ]
parkolás motorral   Zgłoś błąd do skasowania
~Tib
10:57 Csü, 14 Jan 2016
Sziasztok!

Motorral megyünk a nyáron Lengyelországba, fel egészen a Balti tengerig. Több várost meglátogatunk, viszont eddig még nem találtam infót arról, hogy a motorosoknak is kell-e parkolási díjat fizetni (nálunk Szegeden nem kell), illetve gond-e az, ha a járdára feltesszük a vasakat? Köszi előre is. Ja és nagyon hasznos az oldalatok, már 3 napja böngészem folyamatosan. További sok sikert hozzá!
[ Válasz ]
        
Re: parkolás motorral   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
11:31 Csü, 14 Jan 2016
Kedves Tib!

A parkolókban, amelyek fizetősek, kell fizetni a motorokért is. Elég jellemző, hogy két motorért kérnek egy autó árát, de van ahol különbözhet.
A járdára parkolás szerintem nem működik, de hogy őszinte legyek, ebben nem vagyok biztos...
Marci
[ Válasz ]
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
Dömötör
08:28 Csü, 11 Feb 2016
Sziasztok!
Több levelet küldtem az összes megadott mail címre, 2016.02.04 óta!
Légyszi vmi reakciót, hogy tudtok e segíteni, mert lassan szorít az idő és van mögöttem közel 30 fő, aki rám bízta a kirándulását, pihenését.
Mielőbbi válaszotokat megköszönve üdvözlet!
[ Válasz ]
        
Re: Parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:07 Csü, 11 Feb 2016
Kedves Dömötör!

Köszönjük az üzenetet. Azt hiszem ma reggel érkezett tőled levél, korábban nem. Sajnos úgy néz ki, hogy az előző nem jött meg, mert nem találom, pedig még a SPAM fiókban is kerestem. Még ma küldök választ.
Marci
[ Válasz ]
Krakkó parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Tünde és Gábor 20:18 Csü, 11 Feb 2016 Kedves Gabi és Marci!

Érdeklődni szeretnénk, hogy Krakkóban személyautóra mettől meddig kell parkoló díjat fizetni általában hétköznap?
Köszönjük.

Tünde és Gábor
[ Válasz ]
        
Re: Krakkó parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:52 Pé, 12 Feb 2016
Sziasztok!

Jellemzően 8-18 óra között. Marci
[ Válasz ]
                
Re: Krakkó parkolás   Zgłoś błąd do skasowania
~Tünde & Gábor 11:23 Szo, 13 Feb 2016 Köszönjük.
[ Válasz ]
Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~BÁgnes
10:35 Ke, 16 Feb 2016
Kedves Marci !

4 napot leszünk Márciusba Krakkóba és többek között a piacra is ki menni erről érdeklődnek melyik napokon van nyitva ,és meddig ?Választ köszönöm B Ágnse
[ Válasz ]
        
Re: Érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:36 Ke, 16 Feb 2016
Milyen piacra? Elég nagy város Krakkó ahhoz, hogy ez ne legyen egyértelmű kérdés, sajnos.
Marci
[ Válasz ]
Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~vyry-ke
11:50 Hé, 29 Feb 2016
Sziasztok! Március 29-től április 2-ig leszünk Krakkóban és természetesen Auschwitzot is megszeretnénk látogatni. Van esetleg olyan csoport (magyar idegenvezetéssel) ahova becsatlakozhatnánk?
Bármely ik időpont jó lenne számunkra. Köszönettel,
vyry-ke
[ Válasz ]
        
Re: Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
12:23 Hé, 29 Feb 2016
Kedves vyry-ke!

Sajnos jelen állás szerint nincs erre a dátumra csatlakozható csoportunk.
Marci
[ Válasz ]
Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~Magdi
09:19 Hé, 14 Márc 2016
Sziasztok! Március 26-án vagyunk Krakkóban, érdeklődöm hogy van-e magyar csoport Auschwitzba amihez kapcsolódni tudnánk 2 fő.
Köszönöm válaszotokat
Magdi
[ Válasz ]
        
Re: Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:40 Hé, 14 Márc 2016
Kedves Magdi!

Nekünk nincs ilyen csoportunk, és biztosan nem is lesz, mert húsvétra már nagyon rég elkelt az összes magyar idegenvezető.
Marci
[ Válasz ]
érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~Deák Sándor
14:48 Va, 01 Máj 2016
Sziasztok! Május 28-29 szeretnénk Krakkóba menni és természetesen Auschwitzot is megszeretnénk látogatni. Van esetleg olyan csoport (magyar idegenvezetéssel) ahova becsatlakozhatnánk?
Köszön ettel:
Sándor
[ Válasz ]
        
Re: érdeklődés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
09:46 Hé, 02 Máj 2016
Kedves Sándor!

Jelen állás szerint nekünk nincs olyan csoportunk, amihez ezekben a napokban csatlakozni lehetne.
Marci
[ Válasz ]
kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~Ági
15:35 Csü, 12 Máj 2016
Kedves Marci!
3 napra mennénk Krakkóba szeptemberben. A fővárosra lehet sok a 3 nap, így elmennénk még Auchwitzba is és a sóbányába. A buszt Auschwitzba már megtaláltam a fentebbi linken. Buszjegy árat esetleg tudnál írni? A sóbányához hogyan jutunk el?
Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok. agi.szabo86@gmail.com
Köszö nöm előre is a segítséged.
[ Válasz ]
        
Re: kérdés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:39 Csü, 12 Máj 2016
Kedves Ági!

Sokan mondják, hogy Krakkóra egy hét is kevés, de persze ez mindenkinek ízlés kérdése. Szerintem jó ötlet a környékbeli híres helyeket is felkeresni, szóval tényleg nem lesz egyszerű megtervezni a 3 napot.
A fenti linken nem csak buszmenetrendek vannak, hanem árak is, mindössze a \"Cennik\" nevű főmenüpontra kell kattintani, és kikeresni a Kraków-Oswiecim vonalat. De átlagosan 11-14 pln egy útra a buszok ára attól függően, hogy melyik busztársasággal utaztok.
Wieliczkába a 304-es busz visz ki a főpályaudvartól. (Már ha kocsi nélkül lesztek.)

Marci

U.i.: Lengyelország fővárosa Varsó, szerintem ha 3 napotok van Krakkóra, akkor oda már ne menjetek el közben, eléggé messze van ahhoz, hogy megérje jó sokat autózni érte.
[ Válasz ]
agglomerációs jegy területi érvényessége   Zgłoś błąd do skasowania
~bori 16:13 Va, 15 Máj 2016 Nyáron pár napot Krakkóban töltünk, és szeretnénk megnézni Wielickaban a sóbányát is. Az itt talált honlap (http://krakow.jakdojade.pl)ki adta az útvonalat, egy villamost, majd egy buszt átszállásal, és azt, hogy ennek az ára 5 PLN 60 perces agglomerációs jeggyel. Ha jól értem ez azt jelenti, hogy a villamoson is utazhatunk az agglomerációs jeggyel? Azaz tényleg 1 db jeggyel eljuthatunk a sóbányába, \"átszálló\" jegyként használva? Előre is köszönöm a választ, ahogy az oldalt is. Nagyon sok jó hasznos információt tartalmaz.
[ Válasz ]
        
Re: agglomerációs jegy területi érvényessége   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:06 Hé, 16 Máj 2016
Kedves Bori!

Igen, amennyiben nem sima agglomerációs jegyet vesztek, ami egy útra érvényes, hanem időszakosat és ezen belül 60 perceset, akkor azzal át lehet szállni.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: agglomerációs jegy területi érvényessége   Zgłoś błąd do skasowania
~Bori 06:28 Ke, 17 Máj 2016 Kedves Marci!
Nagyon köszönöm a gyors választ! :)
Bori
[ Válasz ]
Tavak Auschwitz környékén   Zgłoś błąd do skasowania
~fazsolt
20:43 Szo, 04 Jún 2016
Sziasztok!
Google mapsen nézegetve Auschwitz és környékét, rengeteg tó látható, amelyek elég szabályosan vannak felosztva.
Mik ezek?
[ Válasz ]
        
Re: Tavak Auschwitz környékén   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
02:20 Va, 05 Jún 2016
Hát alapvetően tavak... Zator városa (kb 12-13 km-re Auschwitztól) és ennek környéke a \"Lengyel Ponty\" völgye névre is hallgat, nagy hagyománya van errefelé a haltenyésztésnek. Ez lehet az oka, hogy szabályos felosztású tavakat is látsz, amelyeket már a neveléshez alakítottak ki mesterségesen.
Marci
[ Válasz ]
                
Re: Tavak Auschwitz környékén   Zgłoś błąd do skasowania
~fazsolt 06:08 Va, 05 Jún 2016 Köszönöm
[ Válasz ]
Krakkó-Zakopane   Zgłoś błąd do skasowania
Kriszta 16:26 Pé, 06 Ápr 2018 Kedves Marci!
Április 28-tól május 2-ig leszünk Krakkóban. Mivel vonattal utazunk, csak tömegközlekedés jöhet szóba. A krakkói tömegközlekedésre hol tudunk jegyet vásárolni? A Tyniec Bencés Apátság nyitva lesz május 1-én? Milyen közlekedési jegyet kell oda venni? 48 órás jeggyel az Apátsághoz is el tudunk utazni? Szeretnénk egy napot Zakopaneban is eltölteni. Tudnál segíteni? Vonattal vagy busszal érdemes oda-vissza megjárni? Hol tudjuk megnézni a vonat/busz indulásokat és jegyárakat? Ha május 1-én kirándulnánk Zakopaneba milyen nyitvatartásra számítsunk (sikló, óváros, piac, vendéglátó helyek stb.)? Köszönettel
[ Válasz ]
        
Re: Krakkó-Zakopane   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:22 Szo, 07 Ápr 2018
Kedves Kriszta!

Tyniecbe a legkönnyebben a 112-es busszal lehet kijutni. Ez még az első zónában van, így minden jeggyel, ami létezik, el tudsz ide jutni, még külső zónára (agglomerációra) szólót sem kell váltani.
Jegyeket nagyobb állomásokon, trafikokban, megállókban és egyes esetekben járműveken lévő automatákból lehet vásárolni.

Zakopanéba a buszt javaslom, szerintem gyorsabb, mint a vonat jóval. Menetrendet találsz például a Szwagropol busztársaság esetén ezen a linken:

https://www.szwagro pol.pl/pl/linie-autobusowe/roz klad-jazdy/?rozklad=1&kierunek =2

Kimásolásnál széteshet a link, erre vigyázz!

Más busztársaságok is járnak a két város között, de szerintem ők járnak a legsűrűbben.

Akárhol lesztek május 1-én (és május 3-án, mert itt az is ünnep), a boltok zárva lesznek. Felvonók, piac, éttermek és a múzeumok nagyon nagy része viszont üzemelni fog.

Marci
[ Válasz ]
                
Re: Krakkó-Zakopane   Zgłoś błąd do skasowania
~Kriszta 19:41 Hé, 09 Ápr 2018 Köszönöm szépen.
[ Válasz ]
KÖSZÖNET   Zgłoś błąd do skasowania
~Visegrádi utazók 10:41 Sze, 20 Jún 2018 Kedves Gabi és Marci !
Szerencsésen hazaértünk és egy kicsit kipihentük magunkat.
A szakszerű és hathatós, mindenre kiterjedő segítségetekkel tartalmas, nagyon szép napokat töltöttünk el Zakopánéban meg Krakkóban.
Sok mindent megnéztünk Krakkóban és nemzeti színű szalagot is elhelyezhettem Szent Hedvignél és Báthorynál, virágra nem volt lehetőség.
A Krakkóinfóhoz csak gratulálni tudok, mert valahogy jó tudni, hogy nem vagyunk hiteles információk és jó barátok nélkül itt sem.
Azt külön köszönjük, hogy a hazafelé menő úti kis fatemplomra / Orawka / felhívtátok figyelmünket. Éppen a misére értünk ide, meghallgattuk és ezután bent is megnézhettünk mindent, mert
egy nagyon lelkes, aranyos hölgy még magyar nyelvű leírást is adott a kezünkbe.
Nagy örömmel töltött el az út, hálásak vagyunk nektek ezért és sok sikert, harmonikus életet kíván nagy szeretettel Judit és Gyuri bácsi.
[ Válasz ]
wawel   Zgłoś błąd do skasowania
~János 19:12 Szo, 30 Jún 2018 Kedves Gabi és Marci! júli 7-10 között vagyunk Krakkóban. Nézegetve a Wawel látnivalóit, azért nem olcsó mulatság mindent megnézni, úgy, hogy még Krakkó más látnivalói is beleférjenek. Szerintetek 9, illetve 16 éves gyerekünkkel mit érdemes mindenképpen megnéznünk Krakkóban, illetve a Wawel kiállításaiból, illetve a város környékén (Auschwitzba megyek a nagyobbik gyerekemmel) - Zakopane felé megyünk haza, ha arrafelé is van látnivaló (ebben biztos vagyok), akkor azt is szívesen megnézzük.
köszi a segítséget
[ Válasz ]
        
Re: wawel   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
19:35 Szo, 30 Jún 2018
Kedves János!

A Wawel alatt a sárkányt nézzétek meg, ingyenes, és a kisebbiknek szerintem bejön majd. A Wawelben sok érdekes dolog van. Ha történelem, akkor a Katedrális altemploma, vagy a kincs- és fegyvertár is jó lehet.
A főtér alatt van a Földalatti Kiállítás, elég interaktív, szerintem kisebb, nagyobb gyerekeknek is ad érdekes dolgot.
Ha fiúk és/vagy ha érdekli őket a repülés, akkor a Repülési Múzeumot ne hagyjátok ki, elég klassz.

Zakopanéban sok a (nagyjából) ingyenes látnivaló - kirándulás, sétálóutca, piac, de alapvetően ajánlom böngészésre testvéroldalunkat, a www.zakopaneinfo.hu oldalt e témában.
Marci
[ Válasz ]
Tapasztalatok   Zgłoś błąd do skasowania
~Ritus
20:02 Ke, 17 Júl 2018
Sziasztok, tapasztalataimat szeretném megosztani Krakkóval kapcsolatban, hátha más nem jár úgy, mint mi. Biztosan közrejátszik, hogy július közepén, csúcsszezonban érkeztünk Krakkóba, és emiatt, illetve gondatlanságunk miatt nem sikerült minden úgy, ahogy terveztük. Sajnos a Schindler gyárba nem tudtunk bejutni annak ellenére, hogy már 11 óra körül ott voltunk. Legalább 150 m-es kígyózó sor állt a kassza előtt az utcán. Szakadt az eső, gyerekkel voltunk, így fél óra után feladtuk, hiszen a sor egy tapodtat sem mozdult. Délután 4-re visszamentünk, de akkor már ki volt írva, hogy aznapra minden jegy elkelt. Érdemes elővételben megváltani a jegyeket, amit 3-4 nappal korábban tudunk megtenni. A Wawel is korlátozottan volt látogatható, mert két kiállításra már áprilistól októberig, délután 16 óra után eladták a jegyeket. Így nehéz egy napba több látnivalót besűríteni. Hasonló volt a helyzet a Föld alatti múzeummal is. Érdemes mindent előre megtervezni, lefoglalni, megvenni, mert tényleg hatalmas a tömeg egy esős hétköznap is. Auschwitzba pedig hetekkel a látogatás előtt lehet csak időpontra regisztrálni. Mindezek ellenére rengeteg finomságot ettünk, ami mindenért kárpótolt :)
[ Válasz ]
        
Re: Tapasztalatok   Zgłoś błąd do skasowania
~Niky
14:57 Pé, 20 Szept 2019
Kedves Ritus!
a földalatti múzeumba is előre kell jegyet venni ?
[ Válasz ]
                
Re: Tapasztalatok   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
15:15 Pé, 20 Szept 2019
Nem kell, de lehet.
[ Válasz ]
Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~Andi 09:10 Pé, 21 Jún 2019 Kedves Marci!

Minden tekintetben csodálatos 3 napot töltöttünk Lengyelországban! Szívesen visszatérünk bármikor, mesés ételeket ettünk, gyönyörű épületek láttunk. Köszönöm még egyszer, hogy segítette, hogy ez a kirándulás így sikerüljön!

Üdvözlettel: Andi
[ Válasz ]
Krakkó és környéke   Zgłoś błąd do skasowania
~Mónika
09:27 Hé, 08 Júl 2019
Kedves Marci! Augusztus elején megyünk egy hétre Krakkóba. A környékén milyen városokat, helyeket, látnivalókat ajanlanátok, amit tömegközlekedéssel elérünk. Reggel menni, este vissza. Néztem Częstochowát, Wieliczkát. Ezeken kívül bármilyen ötletet szívesen fogadnék.
Köszönöm,
Mónika
[ Válasz ]
        
Re: Krakkó és környéke   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:11 Hé, 08 Júl 2019
Kedves Mónika!

Wadowice - a pápa szülővárosa.
Zator - Lengyelország legklasszabb vidámparkja (Energylandia)
Zakopane
Ausc hwitz
[ Válasz ]
Gyerekekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~Zsanett 08:23 Hé, 18 Okt 2021 Sziasztok!
3 gyermekkel szeretnénk Krakkóban tölteni az őszi szünetet . (6,12,15 év)
Tudnátok ajánlani családos érdekességeket, programokat?
Nagyon köszönöm!
[ Válasz ]
        
Re: Gyerekekkel   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
08:42 Hé, 18 Okt 2021
Szia!

Van állatkert (a 134-es busz odavisz, de kocsival is megközelíthető), aquapark (park wodny kraków néven).

Ogród doświadczeń Lema - Tudományos játszótér kicsiknek és nagyoknak.

Energylandia - ez nem Krakkó, hanem kb 50 km kocsival - egy remek vidámpark minden korosztálynak. (Van benne aquapark is, de az októberben már nincs nyitva.)

Ha fiúk/technika szeretők, akkor a repülési múzeum klassz lehet.
[ Válasz ]
Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~Zoltán56 20:39 Csü, 05 Máj 2022 Érdeklődöm, hogy kell-e regisztrálni a látogatásra?
Egyéni és vezetés nélküli...
[ Válasz ]
        
Re: Auschwitz   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
20:42 Csü, 05 Máj 2022
Igen, kell. Vagy előre a neten, vagy helyben, de utóbbit csak akkor lehet, ha a neten nem fogytak el a helyek.

Bővebb infó a KrakkoInfo honlapon a Program menüpont alatt a Látogatás Auschwitzban cikk alatt.
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Csoportos magyar nyelvű vezetés Auschwitzban
~Éva, Zsófi, Zsolt
20:33 Szo, 06 Júl 2024
Sziasztok! Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a mai program megszervezését....
Re: Wawel
~CsMarton
09:49 Csü, 04 Júl 2024
Szia! Sajna nem. Nagy átalakulások voltak a Wawelben, tervezzük az egész cikket...
Wawel
~Éva
09:44 Csü, 04 Júl 2024
Sziasztok! Többek között Krakkóba is készülünk. Több oldalt megnéztem, mire benneteket...
krakkói utunk
~Ester
11:07 Pé, 28 Jún 2024
Köszönöm szépen minden szervezési segítséget! Nagyon élveztük a kirándulást! Eszter
Re: idegenvezetés
~CsMarton
19:17 Csü, 27 Jún 2024
Ahogy írtam netesen vagy helyben. A netes regisztrációról abban a cikkben olvashatsz -...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 64927682 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.